Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Unatoč Interpolovoj tjeralici Kovačević potpisao za KK "Vrbas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Student Miladin Kovačević iz Kule, osumnjičen u SAD da je nanio teške tjelesne ozljede kolegi sa sveučilišta Binghamton Bryanu Steinhaueru, potpisao je jučer ugovor s KK "Vrbas" iz istoimena vojvođanskog mjesta, objavili su beogradski elektronički mediji.

Kapetan vrbaskih košarkaša i član Općinskog vijeća za sport i omladinu Bojan Marković rekao je novinarima da KK "Vrbas" podržava Kovačevića i da je "na njegovoj strani".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD nudi košarkašu Miladinu Kovačeviću nagodbu Slika nije dostupna State Department: Miladina Kovačevića smatramo bjeguncem

"Razgovarao sam s Miladinovim ocem Petrom i rekao mu da su Miladinu vrata KK Vrbas otvorena i može doći igrati kod nas kad god hoće. Klub je s njim danas potpisao ugovor, tako da je on naš registrirani igrač", rekao je Marković. On je dodao da za članove kluba pripreme počinju 10. kolovoza i da će se Kovačević priključiti timu kad bude mogao.

Kovačevič je optužen da je u tuči u studentskom restoranu u američkoj državi New York 4. svibnja teško ozlijedio kolegu Bryana Steinhauera, koji je pao u komu. Uhićen je poslije tuče i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD. Njegova majka je platila jamčevinu od 100 tisuća dolara, a po izlasku iz zatvora Kovačević je s privremenom putnom ispravom, koju mu je izdao vicekonzul u konzulatu Srbije u New Yorku, napustio SAD i vratio se u Srbiju. 

>> Diplomatski skandal između SAD i Srbije zbog bijega nasilnog košarkaša

Utjecajni senatori Hillary Clinton i Chuck Schumer odmah su zatražili od State Departmenta da intervenira kod srbijanske vlade kako bi se Kovačević uhitio i izručio SAD-u. Srbijanski vicekonzul Igor Milošević odmah je povučen u zemlju, a generalni konzul Slobodan Nenadović smijenjen par dana kasnije.

Interpol je za Kovačevićem raspisao "crvenu" tjeralicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene