Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska pobijedila i Portoriko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnjem posljednjem susretu skupine D kvalifikacijskog turnira za OI, koji se održava u Ateni, košarkaši Hrvatske su pobijedili Portoriko 95-81 (43-40), te su kao prvoplasirani u skupini izborili četvrtfinale.

Drugo mjesto u skupini D pripalo je Portoriku. Hrvatska će u četvrtfinalu, 18. srpnja, igrati protiv Kanade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvalifikacije za OI: Kanada - Južna Koreja 79:77 Slika nije dostupna Kvalifikacije za OI: Portoriko bolji od Kameruna, Hrvatska u četvrtfinalu

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Marko Tomas i Davor Kus sa po 15 koševa, dolk su u Portoriku najbolji bili Larry Ayuso sa 22 i Carlos Arroyo sa 20 ubačaja.

Hrvatski košarkaši loše su započeli utakmicu i već nakon četiri minute Portoriko je imao prednost od 12 poena (14-2). Ta se je razlika održala do 14. minute, a onda su Hrvati napravili preokret. Zaostatak od 15 koševa (14-29) pretvorili su do poluvremena u vodstvo 43-40.

Dobra igra naših košarkaša nastavila se u trećoj četvrtini, te smo u 27 minuti imali prednost od 11 poena (59-48).

U posljednjih deset minuta susreta ušli smo sa vodstvom 70-58. No, Portoriko je sa pet uzastopnih poena smanjio razliku. Na sreću to je bilo posljednji puta na utakmici da je Portoriko zaprijetio. 

Hrvatski košarkaši napravili su seriju 15-6, te su četiri i pol minute prije kraja imali vodstvo 85-69. Naši košarkaši nisu dopustili iznenađenje u završnici i sa uvjerljivom prednošću su došli do važne pobjede kojom su izbjegli Sloveniju u četvrtfinalu.

Hrvatska je u susretu protiv Portorika nastupila bez krilnog igrača Damira Markote, koji je u prvom susretu protiv Kameruna teže ozlijedio koljeno te ga očekuje operacija i najmanje mjesec dana pauze, što znači da neće nastupiti na OI u Pekingu ako Hrvatska izbori plasman. 

Za to joj je potrebno da bude među prve tri reprezentacije na atenskim kvalifikacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene