Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raikkonen: 'Trebat će mi čudo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raikkonen je priznao kako će mu bez drastične pomoći božice fortune biti jako teško obraniti naslov prvaka u nastavku sezone formule 1.

Kiks u Monzi prošle nedjelje bila je za Raikkonena peta utrka ove sezone u kojoj nije osvojio ni boda, i sada zaostaje 21 bod za vodećim Hamiltonom, četiri staze prije kraja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alonso u Ferrariju već sljedeće sezone? Slika nije dostupna F1 - Raikkonen i Massa najbrži na treningu

''Očito ne moraš biti Einstein da shvatiš kako ovo nije pravi način za borbu za naslov. Nije još gotovo, ali trebat će mi čudo, kao kad grom udari dvaput u isto mjesto. Volio bih barem pobijediti nekoliko utrka prije kraja sezone,'' priznao je Raikkonen, koji i dalje odbija podrediti se timskom kolegi Felipeu Massi, iako Brazilac ima puno veće šanse za osvajanje naslova.

''Ovaj sport zna biti teško probavljiv. Ti daješ sve od sebe, ali ništa ti ne polazi za rukom,'' požalio se Finac, a posebno ga frustrira čitav niz utrka u posljednje vrijeme voženih po hladnom vremenu, koje Ferrariju ne odgovaraju.

''Čini se da u zadnje vrijeme pada kiša na svakoj utrci. Nije da ja više ne znam voziti po kiši, ali ako nemaš gripa – što možeš?''.

U McLarenu su vrlo zadovoljni kada padne kiša, što je potvrdio i njihov direktor Martin Whitmarsh:

''Singapur je za sve velika nepoznanica, ali kišne utrke u Japanu, Kini i Brazilu smo svi doživjeli, pa ćemo sigurno biti spremni.''

Ferrarijevi vozači trenutno testiraju u Mugellu, pokušavajući otkloniti probleme na F2008, s kojima se suočavaju na posljednjim utrkama. Raikkonen i Massa ne boje se kiše, ali po suhom vremenu sigurno bi imali znatno konkurentniji bolid.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene