Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oldtimeri su ukrasili prometnice Duge Rese i Karlovca. Automobili stari gotovo 90 godina pokazali su, da osim što su lijepi, mogu biti i brzi. Njihovi vlasnici ističu kako ljubav prema limenim starcima nema cijene.


Kupnjom Chevroleta iz 1951. godine, Ivan Bagarić ostvario je svoj dječački san. Kupio ga je u Kanzasu i godinu i pol detaljno uređivao. Dobro se sjeća kada ga je prvi put vidio.
'To je bilo 60-tih godina kad je prva sapunica stigla u ove naše prostore. Zvala se Dugo toplo ljeto. Poslije sam ga viđao u svim mogućim gangsterskim filmovima i to je meni bio nekakav san dječji koji sam ja ostvario', prisjeća se Ivan Bagarić iz Nove Gradiške.

Vezani članci Slika nije dostupna Plaća više nije bitna: Opsada radnika u tekstilnoj industriji Slika nije dostupna Unuk revizorice Šimić kupio poduzeće u stečaju

Svoje snove ostvaruje i slovenska obitelj Kukovič. Imaju devet oldtajmera, a najstariji primjerkak im je Dodge iz 1924-te.  'Neki kažu lud je, neki kažu to je bacanje novca i tako je stvarno, bacanje novca. Ali negdje ga moraš baciti. Ako ne u kafani, u aute', smatra Drago Kukovič. Iz daleke Tanzanije stigao je i 82 godine star automobil kojem je i upravljač na desnoj strani.

Ponosni vlasnici prekrasnih oldtimera uživali su u vožnji kroz Karlovačku županiju, a usput će skupiti novac koji će ići u humanitarne svrhe. 'Negdje od 15 do 20 tisuća kuna uplaćujemo na račun konjičkog kluba Karlovac za svrhu terapijskog jahanja za djecu s posebnim potrebama', dodaje Željko Kekić iz Hrvatskog saveza starodobnih vozila.

I dok su vozači oldtajmera uživali u ljepotama karlovačkog kraja, građani su uživali u njihovim automobilima. 'To treba volit više nego ženu, onda imaš motivaciju za rad', smatra jedan ljubitelj starodobnih vozila. Jedno je sigurno, u oldtajmeru sigurno nećete proći neprimijećeno.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju