Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australija: Pobjeda Stonera, Di Meglio prvak u klasi 125cc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Talijan Valentino Rossi na Yamahi osigurao svoj osmi naslov svjetskog prvaka u motociklizmu, nakon utrke za Veliku nagradu Australije na stazi u Phillip Islandu do naslova je stigao i Francuz Mike Di Meglio na Derbiju u kategoriji do 125 ccm.

Di Meglio je pobjedom u Phillip Islandu stigao na 50 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja Nijemca Stefana Bradla (Aprilia), a kako su do kraja sezone preostale dvije utrke osigurao je naslov zbog većeg broja pobjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Neponovljivi Rossi osmi put svjetski prvak Slika nije dostupna Stoner zbog ozljede propušta kraj sezone?

Talijan Marco Simoncelli nakon trijumfa u Australiji dvije utrke prije kraja ima uvjerljivih 37 bodova više od drugoplasiranog Španjolca Alvara Bautiste (Aprilia), te mu je za osiguranje naslova dovoljno i treće mjesto na sljedećoj utrci.

>> FOTO: I Rossi voli ljepotice!

>> VIDEO: Neponovljivi Rossi osmi put svjetski prvak

Inače, u kategoriji motoGP slavio je prošlogodišnji svjetski prvak, domaći vozač Casey Stoner, vozač Ducatijsa, ispred Rossija i Amerikanca Nickyja Haydena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene