Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Neponovljivi Rossi osmi put svjetski prvak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pobjede na Velikoj nagradi Japana u Motegiu u klasi MotoGP, nevjerojatni Talijan Valentino Rossi osvojio je osmi naslov svjetskog prvaka, od toga šesti u najjačoj klasi.

U Japanu su mu u leđa gledali sada već bivši svjetski prvak Australac Casey Stoner (Ducati) i Španjolac Daniel Pedrosa (Honda). Rossiju je trijumf u Motegiju deveti ove sezone i jubilarni 70. u karijeri, a tri utrke prije kraja Rossi ima 312 bodova i nedostižnu prednost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MotoGP: Stoneru ponovno najbolja startna pozicija Slika nije dostupna FOTO: I Rossi voli ljepotice!

'U svojoj karijeri sam imao sreće, osvojio samo puno sjajnih i teških prvenstava kao ono prvo s Yamahom 2004. godine, ali mislim da je ovo jedan od onih za koje sam se najviše potrudio', rekao je ponosni Rossi.

Blizu naslova je u klasi do 250 ccm i drugi Talijan Marco Simoncelli (Gilera), koji je pobijedio u Motegiu ispred Španjolaca Alavara Bautiste i Alexa Debona (oba Aprilia). Tri utrke prije kraja Talijan ima 32 boda prednosti ispred Bautiste.

U najslabijem razredu do 125 ccm drugu pobjedu u karijeri je ostvario Nijemac Stefan Brandl (Aprilia), a iza njega su na cilj došli vodeći u ukupnom poretku Francuz Mike di Meglio (Derbi) i svjetski prvak Mađar Gabor Talmacsi (Aprilia). Francuz ima velikih 36 bodova prednosti ispred Talijana Corsia. 

POREDAK:

1. Valentino Rossi (ITA/Yamaha) 312 bodova SVJETSKI PRVAK

2. Casey Stoner (AUS/Ducati) 220

3. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) 209

4. Jorge Lorenzo (ŠPA/Yamaha) 169

5. Andrea Dovizioso (ITA/Honda) 136

6. Colin Edwards (USA/Yamaha) 118

7. Chris Vermeulen (AUS/Suzuki) 117

8. Nicky Hayden (USA/Honda) 115

9. Loris Capirossi (ITA/Suzuki/B) 96

10. Shinya Nakano (JAP/Honda) 95

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene