španjolski ljepotan

Ozlijedio se sa 14 i zauvijek odustao od nogometa, no seksi zavodnik ne buni se što je ostvario glumačku karijeru

Antonio Banderas i Nicole Kimpel (Foto: Profimedia) Antonio Banderas i Nicole Kimpel (Foto: Profimedia) profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Antonio Banderas i Nicole Kimpel (Foto: Profimedia) +0 Antonio Banderas i Nicole Kimpel (Foto: Getty) Galerija

Antonio Banderas danas slavi 60. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili detalja iz njegove karijere, ali i privatnog života.

Španjolski zavodnik, punim imenom José Antonio Domínguez Banderas, danas slavi 60. rođendan, a taj sjajni glumac ostvario je zavidnu karijeru na kojoj mu mnogi mogu zavidjeti. Osim poznatim ulogama Banderas je godinama pažnju plijenio i svojim privatnim životom, a najviše brakom s Melanie Griffith.

Pogledaj i ovo Selena Gomez Naizgled savršeni životi Lupus, paraliza, depresija... Evo s čime se sve bore domaće i strane zvijezde, a da to i ne znamo!

Dobitnik brojnih prestižnih filmskih nagrada, uključujući i Oscara, nikada nije težio tome da bude glumac. Banderas je još kao dječak htio postati profesionalni nogometaš, no kada je imao 14 godina, slomio je nogu te su mu zauvijek propali snovi.

Njegov interes prema glumi započeo je dok je pohađao dramsku školu ARA. Zahvaljujući djelovanju u kazalištu dobio je posao u Nacionalnom kazalištu Španjolske. Zapeo je za oko španjolskom redatelju Pedru Almodóvaru, koji ga je pozvao da dođe na audiciju za film "Labirint strasti" 1982. godine. Pet godina kasnije pojavio se u filmu "Zakon požude", u kojem je glumio homoseksualca, a brojne medije taj je film zainteresirao. To je ujedno i prvi Banderasov poljubac s muškarcem na velikom platnu. Glumio je u brojnim filmovima istog redatelja, sve dok nije došao do Hollywooda 1991. godine, kada je počeo glumiti u američkim filmovima.

U mainstream filmove probio se ulogom u "Philadelphiji", a sve ostalo je povijest.

Banderas je dugo slovio kao jedan od najseksi muškaraca na svijetu, no nikada nije vodio raskalašeni život. U bračnu je luku uplovio prvi put 1986. godine s Anom Lezom, s kojom je bio deset godina. Brzo nakon što se razveo od nje zaljubio se u Melanie Griffith. Antonio i Melanie upoznali su se na snimanju komedije "Dvostruki zavodnik", a vezu su započeli odmah. Vjenčali su se u Londonu 1996. godine nakon samo nekoliko tjedana veze, a iste je godine rođena i njihova kći Stella.

Banderas i Griffith već dugo ne žive zajedno, no glumac redovito posjećuje kćer i bivšu suprugu te, kako kažu, sve im je to došlo prirodno. Svi se čude da su ostali u tako sjajnim odnosima, no oni ne mare za komentare. Antonio Banderas trenutačno je u vezi s dvadeset godina mlađom Nicole Kimpel, a kako ističu, sretni su zajedno i nikamo im se ne žuri.

Banderas je prije tri godine doživio srčani udar, a medijima je ispričao da su mu ugrađena dva stenta te se danas osjeća dobro. Tijekom karijere je snimio čak 112 filmova, a najavio je da ćemo ga još dugo gledati na velikom platnu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene