nešto neponovljivo!

Prije četiri godine ovi veličanstveni prizori iz Splita obišli su svijet, a još uvijek nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!

Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 3 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 3 Dino Stanin/Pixsell 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 1 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 2 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 3 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 4 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 5 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 6 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 7 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 8 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 9 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 10 +10 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 11 Galerija

Prošle su točno četiri godine otkako nas je napustio Oliver Dragojević, a o njegovu nezaboravnom ispraćaju u Splitu pričat će se još dugo. Prisjetimo se veličanstvenih prizora koji su tada obišli svijet.

Oliver Dragojević preminuo je prije točno četiri godine, a dva dana nakon smrti tisuće obožavatelja okupilo se u Splitu, u kojem su legendarnom pjevaču priredili dostojanstven ispričaj.

Pogledaj i ovo PR Oglas U čast Oliveru u Veloj Luci ove godine „Trag u beskraju“ uz velika imena hrvatske glazbene scene

Tužna povorka s obitelji, prijateljima, kolegama i obožavateljima prošetala je 31. srpnja 2018. splitskom rivom, a brojni glazbenici, među kojima su bili Tony Cetinski, Zorica Kondža, Nikša Bratoš, Petar Grašo, Tonči Huljić, Doris Dragović, Goran Koran, Gibonni, Tedi Spalato, Dragan Lukić Luky i mnogi drugi, izmjenjivali su se noseći lijes do gata svetoga Nikole, odakle je Oliver uz bakljadu ispraćen na posljednji počinak u Veloj Luci.

Počast mu je odalo i oko 500 plovila koja su uz brodske sirene pratila katamaran koji je lijes prevezao na Korčulu. Veličanstveni prizori tada su obišli cijeli svijet, a snimke i fotografije s ispraćaja i danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Sam pogreb održan je 1. kolovoza 2018. godine na mjesnom groblju svetoga Roka u Veloj Luci, na kojem se također okupilo mnoštvo ljudi koji su Oliveru poželjeli reći posljednje zbogom. Ceremonija je započela pjesmom "Moj galebe", koju je na violončelu izveo Stjepan Hauser, a zapjevala je i klapa Ošjak.

Dan prije pogreba prvi put u hrvatskoj povijesti proglašen je i Dan nacionalne žalosti.

Olivera se obožavatelji svake godine od tada prisjećaju na godišnjicu njegove smrti koncertima u Veloj Luci, a svi se slažu da će zbog pjesama koje je otpjevao zauvijek ostati među nama.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Trajekt za Olivera Dragojevića - 4 Trajekt za Olivera Dragojevića - 3 Trajekt za Olivera Dragojevića - 2 Trajekt za Olivera Dragojevića - 1 +0 Oliver Dragojević Celebrity Domaći glazbenici napravili su pravi spektakl na trajektu za Vela Luku u čast nikad prežaljenom Oliveru!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Oliver Dragojević (FOTO: Zeljko Mrsic/PIXSELL) +0 Oliver i Vesna Dragojević (Tino Juric/PIXSELL) Celebrity Domaći glazbenik otkrio dosad neviđenu fotku legendarnog Olivera Dragojevića: "To te ja pitam! Više ovakvih slika!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene