Kim Cattrall prvu je ulogu ostvarila u filmu "Ružin pupoljak" iz 1975. godine kada je imala 17 godina, pogledajte kako je izgledala tada.

Galerija


Glumica Kim Cattrall (64) javnosti je najpoznatija kao Samantha Jones iz "Seks i grada" no njezina karijera započela je godinama prije snimanja kultne serije.

Vezani članci Serija Nevidljivi čovjek - 2 Izgleda skoro isto kao i u danima najveće slave, a 26 godina je u braku s tinejdžerskom ljubavi Film Trumanov show - 2 Priča koja i 23 godine kasnije ima kultni status: Sve se mijenja kad sazna da njegov život uopće nije onakav kakav mu se činio

Rođena je 21. kolovoza 1956. godine u Liverpoolu i iste se godine zbog očeva posla s obitelji preselila u Kanadu. U Vancouveru je živjela do 11. godine, nakon čega se vratila u Veliku Britaniju.

Odmah po povratku iz Kanade Kim je u Londonu upisala Akademiju dramskih umjetnosti te je već s 13 godina čvrsto odlučila postati glumica. U dobi od 16 godina odselila se u New York, gdje je nastavila školovanje na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti te je tijekom studija ostvarila i prvu filmsku ulogu u akcijskom trileru "Ružin pupoljak" iz 1975. godine. Tada joj je bilo 17 godina i otvorila su joj se vrata Hollywooda, a Kim je ostvarila još niz zapaženih uloga prije nego što je utjelovila legendarnu Samanthu.

Glumila je u filmovima "Policijska akademija", "Velike nevolje u maloj Kini", "Mannequin" i "Maškarada", a 1998. godine postala je dio slavne četvorke iz "Seksa i grada".

Za razliku od ostalih kolegica iz serije, koje su dotad uglavnom glumile u kazalištu, Kim je već bila velika glumačka zvijezda. To je, kako je otkrila kasnije u intervjuima, tada jako smetalo Sari Jessici Parker, koja u seriji glumi kolumnisticu Carrie Bradshaw. Sarah je navodno i preostale zvijezde iz serije, Cynthiju Nixon i Kristin Davis, okrenula protiv Kim, jer su se njih tri već poznavale otprije.

Iako sa seta snimanja serije "Seks i grad" nama baš najljepše uspomene, Kim je izdržala svih šest sezona serije te se pojavila i u istoimenim filmovima koji su uslijedili, no netrpeljivosti s kolegicama iz serije, a pogotovo sa Sarom, navodno su presudile tome što je u novim epizodama ipak nećemo gledati.

Nova sezona "Seksa i grada" na ekrane bi trebala stići na proljeće, no već se naveliko priča o tome kako bez Cattrall serija neće biti ista te joj se zato i ne predviđa jednaki uspjeh. Može li situaciju spasiti "Stifflerova mama" Jennifer Coolidge, za koju se šuška da bi se mogla pojaviti u novim epizodama, pokazat će vrijeme, no sumnjamo da će itko uspjeti zamijeniti Samanthu Jones.

Preminuo je u dobi od samo 33 godine, a svjetsku slavu ostvario je u filmu po kojem ga sigurno svi znate

Zbog urnebesnog videa koji je objavio Nižetiću se javilo pola naše estrade, on je prošao dobro, brine ga samo jedno!