Joe Pesci i Daniel Stern glumili su nezaboravne lopove Harryja i Marva u prva dva nastavka legendarnog filma "Sam u kući".

Galerija


Marv i Harry znani i kao Mokri banditi zabavljali su nas u jednom od najgledanijih božićnih filmova "Sam u kući 1 i 2", a njihove su uloge odigrali danas 63-godišnji Daniel Stern i 77-godišnji Joe Pesci.

Vezani članci Brenda Fricker Pretužna sudbina žene s golubovima iz filma "Sam u kući": Priča koju je podijelila jednostavno slama srca Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Iznenađujuća istina o citiranom gangsterskom filmu koji Kevin gleda u "Sam u kući", ovo većina nije znala

Upravo je to bio prvi scenarij koji je Daniela nasmijao od srca i zaljubio se u tu priču na prvi pogled. Snimanja se prisjetio u jednom od intervjua za The Hollywood Reporter.

"To je kao da smo igrali neki sport. Ne bole vas nikakve ozljede jer ste se zabavljali. Dobio sam jak udarac u nos i raskrvario ga kada sam morao gurnuti glavu kroz vratašca za pse. Morao sam ju i brzo izvući, ali sam zapeo svojim velikim nosom", prisjetio se Daniel.

Daniel je snimio još nekoliko filmova, ali niti jedan mu nije donio toliki uspjeh kao "Sam u kući". Bavi se i režiranjem, umjetnošću, a 2009. godine dobio je nagradu Call to Service Award bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, a njegov je sin Henry kalifornijski senator. Posljednji film u kojem se nedavno pojavio bio je "Shrill".

Iako nije u kontaktu s glavnim glumcem, danas 40-godišnjim Macaulayjem Culkinom, ostao je blizak sa svojim partnerom u zločinu Harryjem iliti Joem Pescijem koji ga je glumio.

"On je genije i sjajan glumac. Mislim da je njegova gluma u filmu bila briljantna", izjavio je Daniel.

Joe Pesci je za razliku njega ostvario nešto zapaženiji glumački uspjeh. Nakon uloge lopova Harryja Lymea glumio je u filmovima "Moj rođak Vinny", "Kasino" i "Smrtonosno oružje 3 i 4", a nedavno je dobio sjajne kritike za ulogu u filmu "Irac" slavnog redatelja Martina Scorsesea. Osvojio je i Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu "Dobri momci" u kojem je glumio gangstera Tommyja DeVita.

2007. godine bio je zaručen za manekenku Angie Everhart, ali raskinuli su zaruke i nikada se nisu vjenčali, a od 1988. do 1992. godine bio je oženjen s Claudijom Hero, dok je Daniel i danas u sretnom braku sa suprugom Laure s kojom ima troje djece.

Nije ga htjela jer joj je bio prezgodan i mlađi od nje, a on je jedva skupio hrabrosti da joj nekako priđe