Tužna priča

Našli je mrtvu u stanu: Svojim talentom rušila je sve rekorde, a tragično je preminula sa samo 27 godina

Amy Winehouse (Foto: Profimeda) Amy Winehouse (Foto: Profimeda) Profimeda 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Amy Winehouse i Blake Fielder-Civil (Foto: Getty) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) +0 Amy Winehouse (Foto: Profimeda) Galerija

Hvaljena glazbenica Amy Winehouse od početka karijere vodila je turbulentan život pun skandala, a mrtvu su je pronašli u njezinu stanu prije točno devet godina.

Prošlo je već devet godina otkako je svijet napustila talentirana pjevačica Amy Winehouse. Amy je imala samo 27 godina kada je tragično preminula 23. srpnja 2011. od posljedica trovanja alkoholom.

Pogledaj i ovo Marisa Abela i Eddie Marsan Otkriven i naziv! Jedinstvena i tragična priča nikad prežaljene zvijezde ponovno se našla u središtu pozornosti, a ovi su prizori sve dirnuli

U svijet glazbe probila se s tek 16 godina kada je njezina prijateljica dala demosnimku jednoj izdavačkoj kući te nije prošlo dugo do njezina prvog ugovora. Prvi album Amy Whinehouse spoj je jazza, popa i soula, a tijekom karijere ta slavna glazbenica je osvojila čak pet Grammyja. Oduvijek je govorila kako je odrastala slušajući jazz te joj je to bio najdraži žanr, što se i osjeti u brojnim njezinim pjesmama.

Već u samim počecima karijere dalo se naslutiti da obožava droge i partijanje. U noćnim klubovima često se pojavljivala potpuno pijana, a ništa drugačije nije bilo ni s gostovanjima u medijima. Iako je dugo imala taj problem, nitko nije bio svjestan toga koliko je zapravo ozbiljan.

Turbulentna veza puna skandala

Godine 2005. započela je njezina turbulentna veza s Blakeom Fielderom-Civilom, tijekom koje su često punili medijske stupce brojnim ispadima. Početak se pak činio idiličan. Amy je tetovirala Blakeovo ime na prsima, a on je njezino ime tetovirao ispod uha. Šest mjeseci kasnije počeli su problemi od kojih se pjevačica nikada nije oporavila.

Prekinuli su, a Blake se vratio svojoj bivšoj curi. U to je vrijeme Amy počela sve više piti, a onda su se i njezini menadžeri počeli brinuti za njezino zdravlje. Predložili su joj da ide na rehabilitaciju, no u centru za odvikavanje bila je 15 minuta te je zaključila da nema nikakav problem i otišla. U to je vrijeme napisala i stihove svojih najpoznatijih pjesama. Ubrzo nakon toga Blake joj se vratio u život, no njihova je veza toga puta bila još toksičnija. On ju je uveo u svijet teških droga iz kojeg se nikada nije vratila.

Zaruke su objavili 2007. godine, no skandali su se samo redali. Mediji su bili prepuni Amynih fotki na kojima je prekrivena modricama, često su se svađali, no svejedno su stali pred oltar nakon nekoliko mjeseci. Sredinom iste godine pjevačica je završila u bolnici jer je uzela mješavinu heroina, kokaina i ekstazija odjednom te su joj morali ispumpati želudac. To je bio trenutak u kojem se činilo da će se Amy ipak vratiti na pravi put.

Posljednji koncerti i smrt

Samovoljno je otišla u centar za odvikavanje, gdje je shvatila koliko je toksičan njezin brak s Blakeom. Priznala mu je da ga je prevarila s glumcem Joshom Bowmanom, a čim je prekinula rehabilitaciju, Blake je zatražio razvod.

Njezina slava samo je rasla, no privatno nije bila dobro. Amy je počela propadati, a njezini menadžeri imali su problema i s dogovaranjem koncerata. U Beogradu je nastupila u lipnju 2011. godine te je trebala odraditi 12 koncerata. Na pozornici se pojavila toliko pijana i drogirana da nije mogla držati mikrofon u ruci, a nakon toga je otkazala čitavu turneju. Objavljeno je kako se mora posložiti i srediti si život te da ponovno ide na rehabilitaciju. Bio je to njezin posljednji koncert.

Amy su pronašli mrtvu 23. srpnja 2011. godine, a kasnije je potvrđeno kako je preminula zbog slučajnog trovanja alkoholom. Postala je dio Kluba 27, no njezina glazba i dalje je u vrhu top-lista te je i nakon smrti dobivala nagrade.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene