Skandalozna Amy

Sjećanje koje živi u pjesmama: Tragična priča dive koja je sve izgubila u paklu alkohola i droge

Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) getty images 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) Amy Winehouse (Foto: Getty Images) +0 Amy Winehouse (Foto: Profimeda) Galerija

Amy Winehouse bila je jedna od najvećih zvijezda svoje generacije, no njezin je život tragično završio.

Prije osam godina ugasio se život pjevačke dive Amy Winehouse. Britanska glazbenica dubokog glasa i specifičnog stila bila je na vrhuncu slave, a svijet se šokirao viješću o njezinoj smrti. Iako joj je karijera bila kratkog vijeka, Amy je iza sebe ostavila mnogobrojne hitove i postala prava pjevačka legenda.

Pogledaj i ovo Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Misteriozna smrt Sumnja se čak i da ju je ubila majka: Tragična sudbina ove zvijezdane slatkice nikada nije razriješena

Bila je poznata po svojem vrlo dubokom i izražajnom glasu te eklektičnom miksu glazbenih stilova kroz koje se izražavala. Jazz, soul i blues, sve je pristajalo ovoj svestranoj umjetnici koju je proslavio album "Frank" iz 2003. godine, da bi ju onaj iz 2006., "Back to Black"  apsolutno lansirao u zvjezdanu orbitu. Za taj je album Amy dobila pet Grammy nagrada čime je postala prva Britanka u povijesti kojoj je uspjelo odnijeti pet Grammyja iste večeri. 

Unatoč tome što su se njezini koncerti rasprodali iste minute kada bi ulaznice bile puštene u prodaju, a mnogi su je smatrali i ikonom stila, Amy je vodila bitku sa zadovoljstvom samom sobom. Bila je teška ovisnica o alkoholu i drogi, a njezin je privatan život bio neiscrpan izvor skandala. 

Prva veza mlade glazbenice koja je šokirala javnost bila je sa kuharom Alexom Clareom s kojim je kratko dijelila dom 2006. Nakon što su prekinuli, Clare je prodao svoju ispovijest o vezi s Amy novinarima, pa se saznalo kako je Amy opsjednuta grubim seksom i vezivanjem. 

Nedugo nakon toga saznalo se i kako je glazbenica, kada bi bila pod utjecajem opijata, fizički napadala svog dečka. Kasnije je i sama priznala da zna imati izljeve gnjeva koji ponekad rezultiraju fizičkim obračunom. 

"Kada bi rekao nešto što mi se ne sviđa šakom bih ga pogodila u lice", otkrila je Amy o svojem odnosu s Clareom. 

Da se na radi o pukim pričama dokazuju i fotografije paparazza koji su uhvatili Amy i Clarea kako 2007. hodaju niz ulicu krvavi i puni masnica. Iako je glazbenica tvrdila da su si sami nanijeli ozljede, malo tko je to povjerovao.

Ubrzo nakon toga, Amy se vratila bivšem dečku Blakeu Fielder-Civilu za kojeg se za par mjeseci i udala. Njihova veza bila je sve samo ne oaza sreće. Čak su se i njihovi roditelji umiješali i javno izrazili svoju zabrinutost zbog toga što im se činilo da je par toliko depresivan da će pokušati zajedno počiniti samoubojstvo. 

Blake je navodno uveo Amy u svijet heroina i kokaina, a ona je ionako već bila teška alkoholičarka. Sljedeća ljubav došla je 2009. Amy se zaljubila u glumca Josha Bowmana i rekla kako "je zaljubljena i više joj ne trebaju droge" no problem je bio taj što je formalno još uvijek bila u braku. 

Na kraju je Blake predao papire za razvod zbog preljuba, no tada pak Amy nije dobro reagirala na mogućnost razlaza. Iako je javno pričala o svojem novom odabraniku, istovremeno je davala intervjue u kojima je govorila kako su ona i Blake savršeni jedno za drugo. Ipak, Blake se nije htio pomiriti pa su se na kraju razveli 2009.  

Amyjin privatni život patio je zbog njezine teške ovisnosti o drogama i alkoholu. Pjevačica je osim zabrinjavajućeg ponašanja dugi niz godina izgledala neuhranjeno, gotovo anoreksično, i na izmaku snaga. 

Kada je pjevačici 2006. preminula baka koju je jako voljela - potonula je još dublje. S boli i gubitkom se nosila konzumirajući heroin, što je rezultiralo otkazivanjem koncereta 2007. Naime, Amy je završila u bolnici zbog predoziranja heroinom, ekstazijem, kokainom, ketaminom i alkoholom. Sve u isto vrijeme. Nakon prve rehabilitacije, Amy je javno progovorila o svojoj borbi s depresijom i stalnom ovisnošću o različitim opijatima. 

Iako je nakon izlaska iz bolnice Amy tvrdila kako je "čista" njezini su joj roditelji putem novina poručili kako je ona alkoholičarka koja si to ne želi priznati. Osim ovisnosti, Amy je patila i od cijelog niza mentalnih bolesti. 

Ponašala se neuračunljivo i ponekad agresivno, napadala je obožavtelje i paparazze, a 2008. su je prisilno hospitalizirali. Postalo je jasno da će se pjevačica jako teško "skinuti" s heroina. Zbog borbe sa samom sobom, Amy se počela rezati i nanositi si bol ne bi li si na taj način olakšala duševnu patnju. 

2010. je pjevačica odlučila prestati konzumirati opijate. 

"Jednog jutra sam se probudila i jednostavno znala da ne želim tako nastaviti", rekla je Amy. Na nesreću, nije bila dovoljno odlučna pa je ponovno pokleknula i počela piti. 

Najgore se dogodilo 23. srpnja 2011. kada je legendarnu pjevačicu njezin tjelohranitelj pronašao kako mrtva leži u krevetu. Odmah je pozvao hitnu pomoć, a liječnici su mogli ustvrditi samo smrtni slučaj. U njezinom krevetu, domah do nje, pronađene su dvije velike boce votke. Jedna je bila potpuno prazna. 

Nakon objavljivanja nalaza obdukcije, gotovo tri mjeseca nakon Amyjine smrti, utvrđeno je kako je umrla od trovanja alkoholom jer joj je razina alkohola u krvi bila iznimno visoka. 

Kako je u trenutku smrti patila od bulimije, slabost njezinog tijela i narušeno fizičko zdravlje dodatno su olakšali fatalno djelovanje alkohola. 

Amy je ostavila mnoge glazbene hitove iza sebe, a obožavatelji diljem svijeta su je oplakivali. Interes javnosti za posrnulu pjevačicu ne slabi ni danas, a 2018. o njoj je snimljen i dokumentarac.

Iako je vodila buran i težak život, Amy je ostala neizbrisivo upisana u srca ljubitelja glazbe, a njezina je tragična sudbina samo doprinijela njezinoj slavi. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Dijana Milojković (Foto: Instagram) Dijana Milojković (Foto: Instagram) Dijana Milojković (Foto: Instagram) Dijana Milojković (Foto: Instagram) +1 Dijana Milojković (Foto: Instagram) Celebrity Izgubila bitku s opakom bolesti: U 33. godini preminula bivša misica, tužnu vijest objavio njezin brat

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene