Ovogodišnja dodjela Oscara zabilježila najmanju gledanost u povijesti.

Galerija


Praćenost posljednje svečane dodjele Oscara pala je na 9,85 milijuna televizijskih gledatelja u SAD-u, što je pad od više od 58 posto u odnosu na godinu ranije i najniža je u povijesti, pokazuju podaci kanala ABC, koji je prenosio dodjelu.

Vezani članci Amanda Seyfried Zanimljiv dekolte slatkice iz romantičnih komedija ukrao sve poglede, u ovakvom izdanju još je nismo vidjeli Glenn Close Pogledajte kako su se glumice pripremale za najglamurozniji crveni tepih, pokazale su što je prethodilo njihovim blistavim izdanjima

Početkom 2020. prije pandemije koja je pokosila Hollywood i filmsku industriju, večer dodjele Oscara je privukla 23,6 milijuna američkih gledatelja, što je tada bila najlošija praćenost tog događaja dotad.

Najnoviji loš rezultat očekivali su filmski stručnjaci i on odgovara podacima s ostalih filmskih dodjela nagrada poput Zlatnog globusa.

Kinodvorane su većim dijelom 2020. bile zatvorene i filmski studiji su odgodili velike produkcije, pa ovogodišnji kandidati za Oscare nisu bili poznati široj publici, poput velikog pobjednika večeri "Zemlje nomada", neovisnog filma skromnog proračuna i s brojnim naturščicima koji su glumili sami sebe.

Pad pratitelja dodjele Oscara redovit je posljednjih godina. Još 2014. gala večer pratilo je 43 milijuna gledatelja pred malim ekranima.

Oscara za najbolji film dobila je drama Chloe Zhao "Zemlja nomada", koja je nagradu donijela i glavnoj glumici Frances McDormand, a Oscara za najbolju mušku ulogu osvojio je Anthony Hopkins za ulogu u film u "Otac".

(Hina)

Većini su nespojiv par, ali fotka njihova strastvenog poljupca postala je hit zbog njezina bikinija koji se jedva vidi

Snježana Mehun podijelila rijetku fotografiju sa svojim sinom pa pokazala kako je izgledala prije 25 godina