Sve je spremno za večerašnju glamuroznu 92. dodjelu Oscara u Los Angelesu. Svi s nestrpljenjem očekuju proglašenje dobitnika, a najveće svjetske face će nakon dodjele moći uživati u modnoj reviji jedne od naših najpoznatijih modnih dizajnerica.

Galerija


Komu će u ruke otići zlatni kipići koje priželjkuju sve holivudske zvijezde? Konkurencija je žestoka, a na psihološki triler Joker pobjednik je barem što se tiče nominacija pošto je ih ima čak 11.

Vezani članci Spike Lee Spike Lee odao počast tragično preminulom Kobeu Bryantu, uoči dodjele susreli se s problemima Ilustracija (Foto: AFP) KVIZ: Provjerite koliko znate o dodjeli najprestižnijih filmskih nagrada na svijetu!

"U kategoriji za najbolji film ove godine dominiraju kritika kapitalizma, ratne teme, posveta zlatnom dobu Hollywooda, osobne drame, ali i jedan feministički film koji po meni nije zaslužio nominaciju za najbolji film, ali ga je režirala jedna redateljica koja se nalazi u kategoriji sa osam muškaraca u kategoriji za najbolji film", rekla je Ivana Nanut.

Bit će napeto i u kategorijama najboljih glumaca. Renee Zellweger, Scarlett Johansson, Joaquin Phoenix, Brad Pitt samo su neki od nominiranih.

Modna revija Matije Vuica na after partyju

Nakon što se dodijele Oscari, slijedi after party. Iz Los Angelesa nam se javila naša modna dizajnerica Matija Vuica koja će u sklopu zabave održati i svoju modnu reviju. Njezine će kreacije tako vidjeti najpoznatije svjetske zvijezde.

"To je kuća u kojoj je preminula ikona Marilyn Monroe, a vlasnica ove kuće je Daphne Edwards. Ono zbog čega sam ja danas ovdje, i na što sam izuzetno ponosna i smatram još jednom krunom svog uspjeha, je da baš mene odabrala da večeras ovdje, na ovom divnom mjestu, imam svoju modnu reviju", rekla je Vuica,

Hoće li crveni tepih biti bogat maštovitim kreacijama? Teško, ako pitate modnog dizajnera Juraja Zigmana, koji predviđa skromne modne kombinacije.

"Kad pogledate tjedan visoke mode u Parizu, koji je sada završio, imamo takvih predivnih haljina. Dizajneri rade čuda i one dođu u običnoj haljinici s jednim ramenom, crvena, plava, žuta. Uvijek iste siluete, uvijek isto. Baš se igra na sigurno", rekao je Zigman.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr