Jim Carrey utjelovio je Trumana Burbanka u kultnom filmu "Trumanov show" iz 1998., a za uvjerljivost mu je pomoglo što su ga često opsjedali obožavatelji i paparazzi.

Galerija


Znanstvenofantastična tragikomedija "Trumanov show" jedan je od filmova koji su obilježili karijeru Jima Carreyja (59), a i 23 godine kasnije ima kultni status. 

Vezani članci Jelena Perčin i Momčilo Otašević - 6 Jelena Perčin nije se promijenila od početaka karijere, rijetko tko bi rekao da je od svog naočitog muža starija devet godina! Peter Billingsley Život ovog nekad slatkog dječaka obilježio je mnogima omiljeni film, prošlo je više od 37 godina, a evo kako izgleda danas

U središtu radnje je Truman Burbank, prodavač osiguranja koji sa suprugom Meryl živi u gradiću Seahaven, no jednog dana sazna da ništa nije kao što se čini i da se njegov cijeli život emitira na javnoj televiziji. 

Carrey je utjelovio Trumana, dok je njegovu ženu odigrala Laura Linney (57). Holivudska glumica je najpoznatija po seriji "Ozark" te filmovima "Obitelj Savage", "Kinsey" i "Računaj na mene", zbog kojih je bila nominirana za nagradu Oscar. 

"Trumanov show" imao je tri nominacije za Oscara, u kategoriji najboljeg sporednog glumca u kojoj se našao Ed Harris, za najboljeg redatelja u kojoj je bio Peter Weir te za najbolji scenarij koji je napisao Andrew Niccol. Osvojio je niz uglednih nagrada, poput Zlatnog globusa koji je odnio Jim za najboljeg glumca. 

Zanimljivo je da se tijekom snimanja filma Carrey i Harris, koji je utjelovio tvorca showa Cristofa, nisu nikad susreli. Jim je u svojim scenama imao dosta slobode pa je tako dosta improvizirao i sam osmislio neke, poput one u kojoj se ponaša čudno i sapunom crta po ogledalu. 

To nije ništa čudno s obzirom na to da je slavni glumac bio prvi izbor za ulogu Trumana redatelju Weiru nakon što ga je zapazio u filmu "Ace Ventura: Šašavi detektiv". No za članove ekipe sa seta postojala su neka ograničenja, poput onog da ne smiju citirati Jimove rečenice iz njegovih ranijih blesavih komedija kao što su "Maska" i "Glup i gluplji", koji su veliki hitovi iz 1994. 

Iako je redatelju i Carreyju na početku bilo teško surađivati, kasnije su se uigrali i Weiru se svidio glumčev talent za improvizaciju. Jim je otkrio da je tako vjerno odigrao Trumana jer se na neki način osjećao kao on s obzirom da je bio pod stalnom opsadom obožavatelja i paparazza. 

Laura Linney za svoju se ulogu morala pripremati gledajući kataloge robne kuće Sears iz 50-ih godina. Linney je otkrila i da joj je pomoglo utjeloviti glumicu Hannu Hart, koja tumači Meryl, to što joj je mama medicinska sestra. No za razliku od Carreyja, Laura nije bila prvi izbor za svoju ulogu, već njezina kolegica Hope Davis. 

Severinina jako kratka haljina pala je u drugi plan zbog greške u fotošopu: ''Slika je lijepa, ali ups!''

Od siromašne domaćice do svjetske senzacije! Danas na računu ima milijune, ali i dalje živi u rodnoj kući