dani slave su iza nje

Uloga Bondove djevojke otvorila joj je sva vrata i donijela status seks-simbola, no nije očekivala da će joj se to kasnije obiti o glavu

Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: AFP) afp 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: Profimedia) Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: AFP) Kim Basinger (Foto: Profimedia) +0 Kim Basinger (Foto: AFP) Galerija

Kim Basinger nekad je bila jedna od najtraženijih glumica i sinonim za seksepil, a zadnjih godina gotovo da je nema nigdje.

Kim Basinger (67) bila je jedan od najvećih seks-simbola u 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća i najpoželjnija glumica svojeg doba koju su svi htjeli u svojim filmovima.

Pogledaj i ovo Kim Basinger (Foto: AFP) konačno progovorila Bila je jedna od najtraženijih glumica i seks-simbol, a sada je otkrila tužan razlog zbog kojeg se godinama skriva od javnosti

Kao kći jazz glazbenika i balerine, bila je predodređena za karijeru u svijetu showbiznisa, a prvo se probila kao model.

Mnogi dobro i danas pamte naslovnicu Playboya za koju je pozirala 1983., iste godine kada je dobila i svoju prvu filmsku ulogu zbog koje je odlučila raskinuti ugovor s modeling agencijom koja ju je angažirala.

Prvi put se na velikom platnu pojavila u filmu "Nikad ne reci nikad opet" o popularnom agentu Jamesu Bondu kojeg je tada glumio Sean Connery.

Uloga Bondove djevojke otvorila joj je vrata Hollywooda i zanosna plavuša brzo je postala jedna od najtraženijih glumica te sinonim za eleganciju i seksepil.

Neke od najzapaženijih uloga ostvarila je u hitovima poput "9 i pol tjedana", "Batman" te "L.A. Povjerljivo", za koji je dobila i Oscara.

Na vrhuncu karijere, početkom 90-ih, upoznala je Aleca Baldwina s kojim je snimila niz filmova, da bi se na koncu zaljubili i 1993. godine vjenčali. Alec ju je navodno još na prvom spoju pitao želi li imati djecu s njime, a u braku su dobili kći Ireland, no 2002. godine su se razveli.

Otprilike u to vrijeme njezina je karijera krenula silaznom putanjom, a sama je jednom prilikom priznala kako smatra da joj je naštetio status seks-simbola jer, kada je ostarjela, sve su je manje htjeli angažirati za uloge.

Ni ona nije odoljela čarima estetske kirurgije, a učestali odlasci na botoks i druge korekcije također su kumovali njezinim sve rjeđim holivudskim angažmanima.

O njezinu ljubavnom životu nakon razvoda od Aleca ne zna se ništa, a zadnjih je se godina rijetko može vidjeti u javnosti, i pojavljuje se jedino na skupovima i humanitarnim događajima za prava životinja za koja se žestoko zalaže.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene