Izvojili smo 15 Bondovih djevojaka koje svi pamte, a u anketi možete glasati za svoju omiljenu.

Galerija


Slavnog filmskog agenta Jamesa Bonda dosad je utjelovilo osam glumaca, dok je takozvanih Bondovih djevojaka bilo mnogo više.

Vezani članci Ireland Baldwin - 9 Pohvalila se tetovažom na zanimljivom mjestu nakon što neko vrijeme nije objavljivala golišave fotografije: "Odličan pogled" Slika nije dostupna OSTAVLJALE SU BEZ DAHA Njima ni James Bond nije mogao odoljeti

U 26 snimljenih filmova priliku da utjelove fatalne ljubavnice agenta 007 dobilo je čak 75 ljepotica, među kojima su glumice, misice i manekenka.

Ta je uloga nekima od njih je obilježila karijeru, a neke su brzo pale u zaborav. Izdvojili smo 15 Bondovih djevojaka koje svi pamte i među kojima u našoj anketi možete odabrati svoju omiljenu:

Ursula Andress - "Dr. No" (1962)

Prva Bondova djevojka bila je Honey Rider, a utjelovila ju je švicarska manekenka i nekadašnji seks-simbol Ursula Andress. Scena u kojoj izlazi iz mora mnogima se urezala u sjećanje, a atraktivna je plavuša u filmu "Dr. No" zavela prvog Jamesa Bonda, Seana Conneryja.

Daniela Bianchi - "Iz Rusije s ljubavlju" (1963)

Conneryja je u drugom filmu o James Bondu zavodila Talijanka Daniela Bianchi, koja je glumila rusku tajnu agenticu Tatianu Romanovu.

Honor Blackman - "Goldfinger" (1964)

Britanska glumica Honor Blackman u trećem filmu o James Bondu utjelovila je Pussy Galore, koja je, ponajviše zbog imena, ostala jedna od najpoznatijih Bondovih djevojaka svih vremena.

Claudine Auger - "Operacija Grom" (1965)

Glumica Claudine Auger, koja je utjelovila Bondovu djevojku Dominique "Domino" Derval, osvojila je titulu Miss Francuske te se 1958. godine natjecala i u izboru za Miss svijeta.

Mie Hama - "Samo dvaput se živi" (1967)

Japanska ljepotica pojavila se u Bondovu nastavku "Samo dvaput se živi", a igrala je lik Kissy Suzuki, uz legendarnog Bonda Seana Conneryja.

Dianna Rigg - "U službi Njenog Veličanstva" (1969)

Glumica Diana Rigg utjelovila je Tracy Di Vicenzo, kasnije Bond, jedinu djevojku kojom se Agent 007 u filmu oženio, a Bonda je u tom nastavku utjelovio George Lazenby.

Jane Seymour - "Živi i pusti umrijeti" (1973)

Iako joj je karijeru obilježila uloga Dr. Quinn, žene vrača u istoimenoj televizijskoj seriji, uloga Solitarie koja je na platnu zavela Bonda Rogera Moorea lansirala ju je među zvijezde.

Barbara Bach - "Špijun koji me volio" (1977)

Rođena Njujorčanka, ostvarila se u ulozi Bondove djevojke Anyje Amasove, agentice KGB-a, koja je također u filmu zavodila Rogera Moorea.

Maud Adams - "Čovjek sa zlatnim pištoljem" (1975), "Octopussy" (1983)

Jedina dvostruka Bondova djevojka u filmovima o James Bondu dvaput je zavodila Rogera Moorea - kao Andrea Anders u filmu "Čovjek sa zlatnim pištoljem" te zatim kao Octopussy u istoimenom nastavku.

Kim Basinger - "Nikad ne reci nikad" (1983)

U filmu za čiji je naslov zaslužan Sean Connery, koji je 1971. godine medijima rekao da neće nikad više glumiti Bonda, njegovu djevojku Domino Petachi utjelovila je Kim Basinger, koja je nakon te uloge postala seks-simbolom.

Grace Jones - "Pogled na ubojstvo" (1985)

Karizmatična glazbenica i glumica Grace Jones u filmu "Pogled na ubojstvo" utjelovila je May Day i ostala zapamćena kao jedna .od najzanimljivijih Bondovih djevojaka.

Famke Janssen - "Golden Eye" (1995)

Fatalna Xenia Onatopp, koju je odigrala Dankinja Famke Janssen, Bonda je pokušala zdrobiti među nogama i to je jedna od scena kojima se mnogima urezala u pamćenje.

Halle Berry - "Umri drugi dan" (2002)

U zadnjem filmu u kojem je Bonda utjelovilo Pierce Brosnan fatalnu zavodnicu Jinx Johnson odglumila je Halle Berry, koja je također imala nezaboravnu scenu izlaska iz mora.

Eva Green - "Casino Royale" (2006)

Brosnana je kao James Bonda zamijenio Daniel Craig, a u njegovu prvom filmu Bondovu djevojku Vesper Lynd glumila je plavooka ljepotica Eva Green.

Berenice Marlohe - "Skyfall" (2012)

Francuska glumica i manekenka očarala je publiku svojom ljepotom u filmu "Skyfall", u kojem je utjelovila Bondovu djevojku Severine.

Janko Popović Volarić objavio fotku sa sinom, komentari su urnebesni: ''Ko dva brata, sav si na maloga, izgleda starije od tebe!''

Haljina o kojoj se priča: Nikome nije jasno kako je uopće hodala, a da je sve ostalo na svom mjestu