Nakon "Pelin i med", "Samo da ti si tu", "Nauči me" i "Dobro je", svoj naglasak dobiva pjesma "Zrno i pijesak", a Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavili su i koncert u Zagrebu.

Galerija


Sa svog hvaljenog i za Porina nominiranog albuma "Na putu", Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju singl i videospot, a ovom glazbenom novosti ujedno najavljuju i svoj prvi zagrebački samostalni koncert! Nakon "Pelin i med", "Samo da ti si tu", "Nauči me" i "Dobro je", svoj naglasak dobiva pjesma "Zrno i pijesak", koju autorski potpisuje Aljoša Šerić, dok je za izniman prateći videospot zaslužan cijenjeni hrvatski redatelj Radislav Jovanov Gonzo.

Vezani članci Porto Morto Porto Morto objavili "Vrijeme za čilanje" i otkrili nove detalje albuma, najavili su i zagrebački koncert 12. lipnja Lana Škrgatić Glazbenica Lana S. objavila pjesmu "Sigurno u treću" prožetu zanimljivim spojem nekoliko instrumenata

Pjesma "Zrno i pijesak" od samih početaka stvaranja izdanja je među favoritima samog benda te je bilo samo pitanje trenutka kada će je predstaviti i kao samostalni singl, zajedno s pratećim videospotom. O tome iskreno govori i Vinko Ćemeraš: "Ovo je jedna od onih pjesama na koju smo kliknuli na prvo slušanje! Veliko hvala Aljoši, osjećamo sreću i ponos kada je izvodimo" te se osvrće i na proces stvaranja videospota: "Čuli smo puno priča o Gonzu, i nismo mogli niti sanjati da ćemo sada i mi imati svoju priču s njim! Uživali smo na snimanju spota, osjetili smo koliko Gonzo ima iskustva i koliko je sve profesionalno, i htjeli smo dati sve najbolje od sebe. Ostali smo svoji, i nadam se da će i publika uživati u gledanju spota, kako smo i mi u samom snimanju."

Priču iza ideje videospota otkriva i sam redatelj, Radislav Jovanov Gonzo: "Ritam i aranžman pjesme odvukli su me na plantaže pamuka, prašnjava gradilišta… Naravno da u spotu samo asociramo, ne i doslovno bivamo na takvoj lokaciji, ali taj blues-gospel ugođaj i energiju sam htio imati u slici. Uz ovakvu dobru pjesmu, bilo mi je bitno prenijeti energiju, jednostavnost i uvjerljivost u slici. Hvala Vinku, bendu i ekipi spota."

Predstavljanje novog singla i videospota glazbena je vijest kojom Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavljuju i svoj zagrebački koncert, koji će za njih ujedno predstavljati i prvu samostalnu koncertnu promociju debitantskog albuma – 15. svibnja održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama. Ulaznice su dostupne u pretprodaji, po cijeni od 50 Kn, dok će na dan koncerta iznositi 70 Kn, a moguće ih je kupiti putem sustava Eventim. Vrijedi naglasiti i kako će koncert biti moguće pratiti i putem live-streama.

Pogledajte kako to izgleda kad se jedna od najljepših plavuša pretvori u crnku, na sreću, promjena je samo privremena

Stigao hladan odgovor iz palače nakon što je Harry prijateljici otkrio detalje njihova razgovora, jasno mu poručili što misle