nova poslastica

Glazbeno iznenađenje za jesenje dane: Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju novi singl „Nauči me”

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli Foto: PR

Pjesma „Nauči me“ je jedna od potpuno novih autorskih pjesama Srđana Sekulovića Skansija, s kojim Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ostvaruju izvrsnu suradnju od samog početka objave studijskog materijala.

Nakon predstavljanja autorskog singla „Samo da ti si tu“ pri ulasku u ljeto, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli spremili su glazbeno iznenađenje i za jesenje dane. Njihov novi singl „Nauči me“, koji autorski potpisuje Srđan Sekulović Skansi, nedavno je premijerno zasvirao radijskim eterom, a sada je dostupan i online.

Pogledaj i ovo showbuzz "krijesnice" Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju singl kojim se okreću radu na drugom studijskom albumu

„Singl u cijelosti potpisuje Srđan Sekulović - Skansi, i tekst i glazbu i aranžman, a bendu i meni je velika čast izvoditi njegovu novu autorsku pjesmu! Mi smo pripomogli s nekim sitnim detaljima i sada kada je zaokružena u cjelinu veselimo se što je ugledala svjetlo dana“, otkriva Vinko Ćemeraš.

Pjesma „Nauči me“ je jedna od potpuno novih Skansijevih autorskih pjesama, s kojim Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ostvaruju izvrsnu suradnju od samog početka objave studijskog materijala; do sada su zajedničkim snagama kreirali Vinkovu interpretaciju kultnog evergreena Dine Dvornika - „Pelin i med“, čiji autor je također Skansi, a zatim i prvi autorski singl skupine – odlično prihvaćenu pjesmu „Samo da ti si tu“. Stoga ne čudi da ovu glazbenu priču nastavljaju i u novom singlu, kao i u kreiranju debitantskog albuma skupine!

Za novi singl „Nauči me“ snimljen je i videospot, čija objava slijedi tijekom rujna, a za što je ponovno zaslužna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, s kojom su Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli prvi put surađivali pri kreiranju spota za „Samo da ti si tu“.

Uz Vinka, cjelinu benda čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari. „Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači 'zimski vjetar', a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više 'zimski čovjek'“, otkriva Vinko.

Unatoč neizvjesnom periodu i u skladu s mogućnostima, momci su tijekom ljetnih mjeseci uspjeli održati i nekoliko zamijećenih nastupa; prvi put su se uživo predstavili pred zagrebačkom publikom u sklopu Baš Naš festivala na Gradecu, a održali su i zamijećeni samostalni nastup u rodnoj Čapljini. Kraj ljetnih mjeseci obilježili su im izvrsni koncerti na zagrebačkom Staropramen Piknik 2020. događanju te u sklopu JazFest-a u Čapljini, gdje su pozornicu dijelili sa skupinama Psihomodo Pop i Elliot.

Korak po korak, momci grade svoj glazbeni put, a kako i sami otkrivaju, najviše se vesele objavi prvog studijskog albuma. Pjesme su uspjeli snimiti i u periodu izolacije, zahvaljujući odličnim tehničkim uvjetima „koje je Skansi osigurao na daljinu“, otkriva Vinko.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju EJ Johnson (Foto: Instagram) EJ Johnson (Foto: Instagram) EJ Johnson (Foto: Getty Images) EJ Johnson (Foto: Getty Images) +1 EJ Johnson (Foto: Profimedia) Celebrity Sin sportske legende koja je ovo ljeto uživala u Hrvatskoj prošetao u ekstra kratkoj suknji i otkrio noge

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene