Napokon

Tri mjeseca nakon velike tragedije u Parizu - ROCK I SUZE u Olympiji

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U publici će biti preživjeli iz Bataclana i članovi obitelji žrtava.

Tri mjeseca nakon tragedije u Bataclanu, Eagles of Death Metal vraćaju se u utorak na parišku pozornicu, na koncert koji će biti nabijen emocijama glazbenika i publike. "Bit će to normalan rock koncert, zabavit ćemo se", želi vjerovati pjevač i gitarist Jesse Hughes.
Američka grupa u subotu je u Švedskoj nastavila svoju europsku turneju, prekinutu dan nakon napada u dvorani Bataclan i ubojstva 90 ljudi.

Pogledaj i ovo showbuzz Pariška rock scena Eagles of Death Metal nakon mjesec dana na sceni

Bataclan je i dalje zatvoren pa će EODM nastupiti u slavnoj Olympiji. U publici će biti preživjeli iz Bataclana i članovi obitelji žrtava. Oni su dobili pozivnice organizatora, a drugi dio ulaznica bio je u slobodnoj prodaji. EODM se kratko pojavio na koncertu grupe U2 u dvorani Bercy u prosincu. Sa slavnim Ircima odsvirali su dvije pjesme, ali ovo će im biti prvi samostalni koncert u Francuskoj od terorističkih napada u Parizu. Jesse Hughes kaže da će večerašnji nastup njemu biti "terapija".

Za neke druge iz Bataclana, to će biti teže. Doći ili ne, mnogi će odlučiti u posljednji tren, kaže Alexis, član udruge koja okuplja petstotinjak preživjelih iz noći 13. studenoga u Parizu.
"Ima ljudi kojima je koncert važan, dio procesa 'obnove', ali ima i mnogih kojima je prerano i nisu spremni", dodaje Alexis.

Clotilde, naprimjer, neće doći iako je pozvana i voli EODM. Još uvijek je mori noć 13. studenoga i unatoč najavljenim mjerama sigurnosti strah je prevelik. Tijekom popodneva bit će uspostavljen sigurnosni perimetar oko Olympije, objavila je pariška policija. Oko dvorane će biti zabranjen promet i parkiranje. Nekima od preživjelih ovo će vjerojatno biti prvi koncert od napada i moguće je da ponovo prožive traumu pa će im na raspolaganju u Olympiji biti tridesetak psihologa.

Jesse Hughes razumije sve one koji još nemaju snage. "Vratit ćemo se mi ponovo", naglašava. On se uoči koncerta planira sastati s nekima od preživjelih. Na koncertu će biti i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo. EODM također žele biti prva grupa koja će ponovo svirati u Bataclanu. Otvaranje dvorane nakon obnove predviđeno je za prosinac. U sklopu svoje europske turneje EODM 19. veljače sviraju u zagrebačkoj Tvornici. (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene