počast žrtvama napada

U2 se vratio u Pariz

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Irski rock bend U2 odao je počast žrtvama napada u Parizu na koncertu održanoom u nedjelju navečer u glavnome francuskom gradu, ali se na pozornici nisu pojavili članovi grupe Eagles of Death Metal kao što se nagađalo u medijima.

U2 je trebao svirati u Parizu 14. i 15. studenoga, neposredno nakon terorističkih napada, no ti su koncerti odgođeni za 6. i 7. prosinca.

Pogledaj i ovo showbuzz Poklonili se žrtvama Vox: 'Teroristički napad u Parizu direktan je napad na glazbu'

Bono Vox: Nisu uspjeli oduzeti duh grada

Najsmrtonosniji napad dogodio se u koncertnoj dvorani Bataclan u trenutku kada je ondje nastupao američki bend Eagles of Death Metal i šuškalo se da će se oni pojaviti na pozornici s Ircima.

"Vive la France. Ce soir nous sommes tous Parisiens", (Živjela Francuska. Večeras smo svi Parižani), rekao je Bono okupljenima u prepunoj dvorani u Bercyju.

"Ako volite slobodu, onda je Pariz vaš rodni grad. Nemamo riječi kojima bismo opisali vaš gubitak. Tuga je poput rane koja nikad ne zaraste", rekao je frontmen U2.

Imena svih 130 žrtava napada bila su ispisana u plavoj, bijeloj i crvenoj boji na divovskom ekranu na kraju koncerta. Ranije je U2 objavio na svojoj web stranici: "Vraćamo se u Pariz. Neki su govorili da će se Eagles of Death Metal večeras pojaviti s nama na pozornici. No to se neće dogoditi, ali imamo drugog gosta iznenađenja".

Evo prilike da upoznate Georgea Clooneyja!

To je bila Patti Smith koja je s grupom otpjevala "People Have the Power".

U2 će drugi koncert održati večeras i moguće je da će nastupiti i Eagles of Death Metal.

Mnogi fanovi gupe U2 komentirali su da je koncert bio simboličan i važan, kako bi Pariz nastavio dalje nakon onoga što se dogodilo prije tri tjedna.

(Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene