Sakandal za skandalom

Mislili ste da je Meghan buntovnica u kraljevskoj obitelji? Prvo upoznajte ovu damu....

Sarah Ferguson (Foto: AFP) Sarah Ferguson (Foto: AFP) afp 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Sarah Ferguson (Foto: AFP) Sarah Ferguson (Foto: AFP) Sarah Ferguson (Foto: Profimedia) Sarah Ferguson (Foto: Profimedia) Sarah Ferguson i princ Andrew (Foto: Profimedia) Sarah Ferguson (Foto: AFP) Sarah Ferguson (Foto: AFP) +0 Sarah Ferguson i princ Andrew (Foto: AFP) Galerija

Prisjetili smo se Sarah Ferguson, buntovne vojvotkinje od Yorka čije su skandale pratili mediji diljem svijeta.

Ako ste do sada mislili da je Meghan Markle najbuntovnija vojvotkinja u povijesti britanske kraljevske kuće, vrijeme je da se podsjetite jedne dame sklone skandalima koja je palila i žarila tabloidima, ali i Buckinghamskom palačom. 

Pogledaj i ovo Princ Louis Konačno osvanula! Pogledajte novu preslatku fotografiju živahnog princa Louisa, za nju je zaslužna njemu najvažnija osoba!

Sarah Ferguson (59) crvenokosa je britanska televizijska voditeljica i spisateljica koja je svjetsku slavu stekla brakom s članom kraljevske obitelji - sinom kraljice Elizabethe, princom Andrewom. 

1986., lijepa Sarah vjenčala se s princom Andrewom, koji je tada bio četvrti u redu naslijeđivanja prijestolja Velike Britanije. Obična cura iz susjedstva postala je vojvotkinja u samo godinu dana nakon zbližavanja s princom, slično kao i Meghan Markle. 

Nakon što su se zaljubili na Royal Ascotu, godišnjoj svečanosti i utrci konjima koja okuplja britansku elitu, Sarah i Andrew ubrzo su objavili zaruke, a njihovoj ljubavi nije bilo premca. Andrew je sam dizajnirao njezin vjenčani prsten koji je ukrasio rubinima kako bi se slagali s vatrenom kosom njegove odabranice. 

Vesela Sarah, sklona smijanju i prijateljskom držanju, postala je senzacija u britanskim medijima te su je smatrali odličnim dodatakom kraljevskoj obitelji. Uz princezu Dianu, još jedna princeza "iz naroda". 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Great fun to be joining my friend @hermann_buehlbecker for his annual party in Cologne #germany

Objavu dijeli Sarah Ferguson (@sarahferguson15)

Ipak, bajka nije dugo potrajala jer je novopečena vojvotkinja od Yorka odmah postala meta zlih jezika, ali i atentata. Na njihovom kraljevskom obilasku Kanade 1988., Sarah je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i zadao joj lakše tjelesne ozljede. 

Napad je bio osobito stresan za mladi kraljevski par jer je Sarah u tom trenutku već bila trudna. Srećom, dijete nije bilo ozlijeđeno pa je 1988. na svijet došla njihova prva princeza, Beatrice. I tu se za Sarah sve promijenilo. 

Navodno je vojvotkinja patila od postporođajne depresije zbog koje je malenu Beatrice ostavila s dadiljama i otišla na put u Australiju koji je potrajao više mjeseci. Mediji su razapeli Sarah i od tada do danas - ne puštaju je na miru. 

Dvije godine kasnije rodila se i druga djevojčica, Eugenie. Druga trudnoća ostavila je posljedice na tijelu vojvotkinje Sarah, koja je nakon poroda težila 100 kilograma. Zbog toga su je zlobni i zlonamjerni britanski tabloidi nazivali "vojvotkinjom od svinjetine" aludirajući na igru riječima York i pork (na engleskom svinjetina"). 

Zbog toga što je princ Andrew stalno bio odsutan, Sarah je počela biti sve nezadvoljnija. Izlazila je, javno pila i flertovala s drugim muškarcima, a javnost ju je izrugivala na svakom koraku. Već 1991. brak ovog kraljevskog para bio je u velikim problemima, a ozbiljno se šuškalo i da Sarah vara svog princa sa teksaškim multimijunašom Steveom Wyattom. 

Takve glasine, bile one istinite ili neistinite, princ Andrew nije mogao oprostiti pa je par objavio da se rastaje nakon 6 godina braka, u ožujku 1992. 

Razvod za kraljevske standarde definitivno nije prošao mirno i dostojanstveno. Kraljica je objavila Sarahinu listu dugova te je se javno odrekla rekavši kako neće platiti njezina dugovanja. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you so much @emanuelungaroparis for my amazing dress @jadghandourofficial

Objavu dijeli Sarah Ferguson (@sarahferguson15)

Sarah je pak na skandal odgovorila skandalom. Snimljena je u toplesu u društvu financijera Johna Bryana, što ju je dodatno udaljilo od ostatka obitelji. Kada je poslala cvijeće za rođendan princezi Margaret, ona joj je odgovorila kako "nitko nikada nije više osramotio kraljevsku obitelj od nje". 

Nakon razvoda koji je finaliziran 1996., Sarah se žalila po medijima kako jedva preživljava s novcem koji joj je isplaćen razvodom, da bi potom bilo otkriveno kako se zapravo radi o ogromnoj svoti od 23 milijuna britanskih funti. 

Ipak, nakon svih zavrzlama i problema, Sarah i njezin nesuđeni princ Andrew uspjeli su nadići probleme iz prošlosti i danas su bliski prijatelji. Nihove kćeri odrasle su u skladnom domu, a oni se nikada nisu sporili oko skrbništva nad njima. Sarah je čak u par intervjua spominjala mogućnost da se ona i Andrew ponovno ožene no to se nikada nije dogodilo.

Očito je i kako ju neki članovi kraljevske obitelji vole, a neki ne. Tako je prisustvovala vjenčanju Harryja i Meghan, ali ne i Williama i Kate koji su ju kategorički odbili pozvati. 

Na ovogodišnjem Royal Ascotu Sarah se ipak pojavila u društvu svog bivšeg muža i vrlo dubokim naklonom kraljici na sebe privukla pažnju medija. Njezin naklon nije bio oličenje elegancije, ali Sarahin smješak ipak je oborio s nogu sve prisutne pa joj je bilo dopušteno ostati u društvu kraljice i njezinog sina, princa Andrewa. 

Sarah je od prvog dana dovela skandale u Buckinghamsku palaču, dok je Meghan za sada besprijekorna u tom pogledu. Tko je onda zapravo revolucionarniji i buntovniji?

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Nicole Scherzinger 1 (Foto: Instagram) +5 Nicole Scherzinger (Foto: AFP) Celebrity Zanosna 40-godišnjakinja pokazala zbog čega ju smatraju jednom od najseksi žena svijeta

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene