počelo snimanje

Dubrovnik pod opsadom! Zvijezde serije "Igra prijestolja" u tajnosti stigle u grad

U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 8 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 8 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 8 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 6 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 5 +0 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) Galerija

Dubrovnik je opet pod opsadom filmaša. Počelo je snimanje posljednje sezone jedne od najpopularnijih serija - Igra prijestolja. Snimat će se tri dana pod velikim mjerama osiguranja kako bi sve ostalo u tajnosti.

Igra prijestolja opet je u gradu - snima se pod visokim osiguranjem pa lokacijama nije moguće prići, čuvaju se i s mora. Sve to kako ne bi procurili detalji posljednje sezone i priče u Kraljevom grudobranu. Obožavatelji jedne od najpopularnijih serija oduševljeni su snimanjem u Dubrovniku.

Pogledaj i ovo showbuzz Game Of Thrones Kraljica ispred svog vremena u Dubrovniku

„Pa to je sjajno, sada kada znam da ga snimaju jako sam uzbuđen, biti u isto vrijeme ovdje kao oni, meni kao obožavatelju serije puno znači“, govori jedan od obožavatelja serije Igre prijestolja.

Dva dana za javnost bit će zatvoren i dio zidina i tvrđava Lovrijenac. Društvo prijatelja dubrovačke starine koje upravlja zidinama dobit će naknadu od 25 tisuća kuna. A plan grada Dubrovnika je ubuduće naplaćivati korištenje javnih površina i donijeti Pravilnik za filmska snimanja.

Filmski turizam u Dubrovniku je već davno prepoznat, osim Igre prijestolja tu su i Ratovi zvijezda, ali i Robin Hood, koji se snimao upravo prošle godine u ovo doba. A popularna serija svake godine u Dubrovnik dovodi tisuće gostiju.

U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 6 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 6

„U ovom zimskom vremenu Amerikanci nam rastu tijekom siječnja 20-ak posto u dolascima i noćenjima što svakako ima nekih poveznica s činjenicom da su se ovdje snimale serije“, kaže Romana Vlašić iz turističke zajednice grada Dubrovnika.

Igra prijestolja puno je donijela Dubrovniku, to govore i podaci istraživanja Ekonomskog instituta u Zagrebu koje je pokazalo kako je snimanje serijala Igra prijestolja u Dubrovniku povećalo turističku potrošnju za 126 milijuna eura i donijelo gradu milijun i pol turističkih noćenja više u ovih posljednjih 7 godina, što su brojke koje zaista nisu zanemarive. Inače prema podacima HAVC-a u Hrvatskoj se prošle godine snimalo ukupno 288 dana, najviše u Splitu, Zagrebu, na otoku Pagu i na Visu, a potrošnja filmaša bila je iznad 185 milijuna kuna.

Dubrovnik je popularnoj seriji domaćin još od 2011. godine kao fikcijski Kraljev Grudobran. Očekuje se da će završna, osma sezona Igre prijestolja biti emitirana početkom 2019. godine.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 5 U Dubrovniku počinje snimanje serije Igre prijestolja (FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell) - 5

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene