O smrti legendarne glumice Mire Furlan pišu Daily Mail, Independent i Deadline te spominju njezinu biografiju, posljednju objavu na Twitteru i dirljivu posvetu kreatora serije "Babylona 5" J. Michaela Straczynskog.

Galerija


Mira Furlan preminula je u 66. godini. Glumica je duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila, koji joj je prenio zaraženi komarac.

Tužna vijest odjeknula je svijetom, a većina javnosti hrvatsku glumicu pamti po ulozi Delenn u seriji "Babylon 5"

O Mirinoj preranoj smrti pišu mnogi strani mediji, među kojima je i Daily Mail. Britanski tabloid ističe kako je stekla mnoštvo obožavatelja zbog serije "Babylon 5" te da je tužna vijest objavljena na njezinu profilu na Twitteru. Objavu je vjerojatno postavio netko blizak glumici. 

Bila je jedna od vodećih jugoslavenskih glumica, a rodni Zagreb napustila je teška srca: ''Ta odluka promijenila mi je život''

"Gledam u zvijezde. Vedra je noć i Mliječni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. 'Svi smo mi materija iz zvijezda', odjednom se sjetim Delenninih riječi iz Joeva scenarija. Nije to tako loše. Ne bojim se. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I da udahnem, ispod tamnog neba punog zvijezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve", citirane su njezine riječi u objavi. Usto je stavljen njezin datum rođenja i smrti te fotografija na kojoj se Furlan smiješi.

Daily Mail piše i da se kreator serije "Babylon 5" oprostio od Mire na Twitteru. "Noć je velike tuge. Naša prijateljica otišla je cestom na kojoj ju ne možemo pratiti. Već neko vrijeme znamo da je Mirino zdravlje loše... Nadali smo se da će ipak ići na bolje. Sve naše misli večeras će biti s uspomenama koje je ostavila iza sebe", napisao je J. Michael Straczynski. 

Mira je 35 godina ljubila redatelja Gorana Gajića, bili su jači od svih nedaća, a jednom je ispričala kako je njihova ljubav zapravo započela

Naveli su i da iza nje ostaju muž Goran Gajić i sin Marko Lav te su saželi njezinu biografiju.

Na sličan način piše i Deadline, koji govori i o glumičinim razlozima odlaska iz tadašnje Jugoslavije, nacionalističkim tenzijama i prijetnjama koje je trpjela. 

Independent također izvještava o Mirinoj smrti. Osim uloge u "Babylon 5", navodi da je glumila lik Danielle Rousseau u hit-seriji "Izgubljeni". Posudila je glas Silver Sable u animiranoj seriji "Spider-Man" i glumila u seriji "Just Add Magic", a njezino se ime spominje i u "Space Command", no nije poznato je li već snimila scene za tu seriju. 

Posljednja objava na društvenim mrežama glumice Mire Furlan jako je emotivna, djeluje kao njezin oproštaj

Mirror također piše o smrti hrvatske glumice i u članku sličnom onima drugih stranih medija ističe se da je odlično govorila engleski, njemački i francuski jezik. 

The Sun i Metro također su izvijestili o tužnoj vijesti, a u fokusu je dirljiva objava kreatora "Babylona 5" J. Michaela Straczynskog, koji naglašava da je Mira bila zapanjujuće nadarena glumica.

Od "Velog mista" do "Izgubljenih": Ovo su najveće uloge po kojima ćemo pamtiti Miru Furlan

Zbogom, divo: U 66. godini preminula legendarna hrvatska glumica Mira Furlan