Princ Harry i princ William pojavili su se zajedno na ceremoniji koja je bila posvećena njihovoj majci, pokojnoj princezi Diani na njezin 60. rođendan.

Galerija


Prinčevi Harry i William stavili su na stranu prijašnje razmirice kako bi odali počast svojoj pokojnoj majci, princezi Diani

Naime, braća su se pojavila u Sunken Gardenu kraj palače Kensington na otkrivanju statue posvećene Diani na njezin 60. rođendan. William i Harry prošetali skupa pričajući i čineći se dobro raspoloženi, a onda su maknuli prekrivač s kipa koji je prikazuje njihovu majku i koji je izradio Ian Rank-Broadley.

Statua se nalazi u vrtu u kojem je posađeno 4.000 vrsta cvijeća omiljenog Diani. Iako je ranije bilo planirano da će biti priređena velika svečana ceremonija, na kraju je sve ispao privatan događaj i nije se pojavila ni Williamova supruga Kate Middleton. Neki su to opravdali pandemijom koronavirusa dok dio britanskih medija tvrde da je razlog loš odnos braće i jer je to htio Harry kako bi nadzirao izvještavanje medija. 

"Cilj statue je bio da prikazuje Dianinu toplinu, eleganciju i energiju", objasnili su iz Buckinghamske palače. Dodali su da se osvrće na razdoblje u kojem je ona dobila samopouzdanje i bila ambasador u humanitarne svrhe te je bila poznata po svom velikom suosjećanju s ljudima. 

Ispod kipa piše princeza od Walesa, Diana i datum otkrivanja. Inače, stotine ljudi se pojavilo ispred palače Kensington u Londonu zbog rođendana obožavane Diane i ostavili su plakate, poruke i cvijeće u njezinu čast. 

Procurili detalji proslave posljednjeg rođendana Lady Di, evo koji joj se milijarder udvarao, a tko je slao bukete!

Za obožavanom princezom tuguje se i 24 godine od njezine smrti, ali mnogi se slažu da ima dostojnu nasljednicu koju su učili kako da ju kopira