''Pričao sam s njom te noći...''

Nakon 24 godine isplivali nepoznati detalji o smrti princeze Diane, njezine posljednje riječi i želja malo koga ostavljaju ravnodušnim

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otkriveni su dosad nepoznati detalji o smrti princeze Diane i njezinim posljednjim trenucima života.

Dugogodišnji izvjestitelj o životima članova britanske kraljevske obitelji i bliski prijatelj princeze Diane, Richard Kay odlučio je progovoriti o njezinim posljednjim trenucima i riječima koje je izgovorila nakon stravične prometne nesreće u kojoj je 1997. godine izgubila život.

Pogledaj i ovo Princ Harry i princeza Diana Želio je, ali... Princ Harry tvrdi da je samo jednom plakao zbog majčine smrti, a i za to ima svoj razlog: "Predobro sam svladao lekciju"

Richard se o svemu odlučio oglasiti povodom emitiranja najnovijeg dokumentarnog filma o Dianinu života.

"Razgovorao sam s njom te noći", izjavio je Richard i dodao kako je tek kasnije postao svjestan koliko je taj razgovor bio važan, jer upravo je on bio posljednja osoba kojoj je Diana uputila poziv.

Richard je za The Mirror ispričao i kako je Diani bilo dobro u Francuskoj, ali prije svega željela se vratiti u Veliku Britaniju i vidjeti svoje sinove Williama i Harryja. Željela je navodno okrenuti i novu stranicu u svom životu.

"Očajnički je htjela pokušati početi ispočetka i učiniti nešto drugačije, nešto drugačije od kraljevskog života", izjavio je.

On je samo jedan u nizu Dianinih bliskih prijatelja i članova obitelji koji su se prisjetili pokojne princeze uoči 1. srpnja, odnosno njezinog 60. rođendana. Tim će se povodom po prvi puta nakon posljednjeg ispraćaja princa Philipa, ponovno susreti braća William i Harry i to prilikom otkrivanja kipa posvećenog njihovoj pokojnoj majci.

"Bit će to emotivan dan, dan odavanja počasti toliko voljenoj sestri i majci", smatra Dianin brat i grof Charles od Spencera, dok cijeli svijet iščekuje kako će proteći Williamov i Harryjev susret koji su trenutačno u nikad gorim odnosima.

A osim prijatelja i obitelji detalje fatalne nesreće medijima je ispričao i vatrogasni zapovjednik Xavier Gourmelon koji je među prvima na mjestu nesreće Diani pružio pomoć. On je u intervjuu za Daily Mail otkrio da je Diana još uvijek bila živa i da je razgovorala s njim kada je stigao.

"Pričala je na engleskom jeziku. O Bože, što se dogodilo, to me je pitala. Razumio sam je i pokušao sam je smiriti, držao sam je za ruku", izjavio je Gourmelon koji je svoj iskaz svojevremeno dao policiji, ali sve dosad nije davao izjave za medije o tragičnom događaju.

Otkrio je i kako mu na prvi pogled nije djelovala teško ozlijeđena, vidljiva je bila jedino vanjska ozljeda ramena, a on nije imao pojma da je ona britanska princeza. Tek nakon što ju je pomogao smjestiti u vozilo hitno pomoći, od policijskog je zapovjednika saznao o kome je riječ.

Dianu odmah nije prepoznao ni liječnik Frederic Mailliez koji je slučajno naišao na mjesto nesreće. Vidio je kako su dvije osobe već bile preminule, no dvije su davale znakove života.

Prvo je pomogao Diani koja se nalazila na podu stražnjeg dijela vozila.

"Izgledala je kao najljepša žena koju sam vidio i nije imala teške ozljede. Nije krvarila, ali bila je na rubu svijesti i imala je poteškoća s disanje. Prvih nekoliko minuta izgledala je dobro. Počeo sam razgovarati s njom na engleskom jeziku, rekao da sam liječnik i da je hitna pomoć na putu, da će sve biti u redu. I tako sam dočekao liječnike i napustio mjesto nesreće ne znajući koga sam liječio", prisjerio se Mailliez.

Osim Diane u nesreći koja se dogodila u pariškom tunelu Pont de L'Alma živote su izgubili i njezin partner Dody Al Fayed i vozač automobila Henri Paul, a i dan danas postoje brojne teorije zavjere što se i kako zapravo dogodilo.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene