objavio na facebooku

Od Dujmića se oprostio i predsjednik Milanović: "Još dugo će njegove pjesme mnogima biti ljepša strana onih dobrih, starih vremena"

Rajko Dujmić - 8 Rajko Dujmić - 8 Nova TV 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Rajko Dujmić - 8 Galerija

"Hrvatska je ostala bez još jednog glazbenika koji je pjevao generacijama i pisao pjesme koje će generacije slušati", napisao je Milanović na Facebooku.

Legendarni skladatelj Rajko Dujmić preminuo je u utorak u riječkoj bolnici nakon teške nesreće u kojoj je zadobio fatalne ozljede. Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od jednog od najvećih glazbenika ovih prostora, a na njegovu smrt reagirao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Pogledaj i ovo Zoran Milanović Nikad ih ne viđamo Ovo su sinovi Zorana Milanovića, jednog je Hrvatska upoznala nakon skandala s ocjenama, a drugi cijelo vrijeme uspješno prolazi ispod radara

"S tugom sam primio vijesti o smrti Rajka Dujmića, izražavam sućut njegovim najbližima, prijateljima i kolegama. Hrvatska je ostala bez još jednog glazbenika koji je pjevao generacijama i pisao pjesme koje će generacije slušati. Uz Rajkove stihove rasla su djeca ljubavi, gradila su se prijateljstva i još dugo će njegove pjesme mnogima biti ljepša strana onih dobrih, starih vremena", napisao je predsjednik na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Dujmić je u javnostio najpoznatiji bio kao vođa Novih fosila, no skladao je stotine pjesama koje su redom bile hitovi. Tijekom karijere surađivao je s brojnim kolegama s estrade poput grupe Riva, Srebrnih krila, Jasne Zlokić i Jasmina Stavrosa, a 2012. godine sa Zrinkom Tutićem pokrenuo je projekt "Muzika zabavna", s idejom promicanja glazbe u malim hrvatskim sredinama. Napisao je čak 1821 djelo, na većini pjesama pojavljuje se kao autor glazbe, ali i kao aranžer ili producent.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene