Plemenit čin obitelji pokojnog Rajka Dujmića otkrio je skladatelj Nenad Ninčević.

Galerija


Skladatelj Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, a njegova obitelj je odlučila napraviti potez kojim će spasiti živote drugima. 

Vezani članci Jasmin Stavros Puni emocija prisjetili se uspomena na Rajka Dujmića: "To je čovjek koji me stvorio, kao da je otišlo pola mene" Snježana i Rajko Dujmić Oglasila se supruga Rajka Dujmića, ali samo kako bi komentirala istup poznatog estradnog menadžera o nekim njegovim kolegama

Naime, donirali su Dujmićeve organe. "Obitelj je napravila jednu humanu gestu i gestu koju bi Rajko podržao isti moment. On uopće ne može umrijeti. Živjet će kroz svoje pjesme, a eto sada i u nekim drugim ljudima. Možemo biti sigurni da će ostati s nama zauvijek. Pa poslušajte samo kako je otpjevao 'Milenu'. Ne može to otpjevati netko tko nema dušu", rekao je skladatelj Nenad Ninčević za Večernji list

Inače, Dujmić je bio jedan od najpriznatijih domaćih glazbenika i skladatelja. Najpoznatiji je u javnosti kao dio grupe Novi fosili, no skladao je stotine pjesama koje su redom bili hitovi.

Tijekom bogate karijere Rajko je surađivao s brojnim kolegama s estrade poput Jasne Zlokić i Jasmina Stavrosa, a 2012. godine sa Zrinkom Tutićem pokrenuo je projekt "Muzika zabavna", s idejom promicanja glazbe u malim hrvatskim sredinama. Napisao je čak 1821 djelo, na većini pjesama pojavljuje se kao autor glazbe, ali i kao aranžer ili producent. Svoj prvi i jedini kantautorski album "Nizvodno od raja" Rajko je objavio 1993. godine.