spasili živote

Obitelj Rajka Dujmića u najtežim trenucima napravila humanu gestu: Darovali su njegove organe

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Plemenit čin obitelji pokojnog Rajka Dujmića otkrio je skladatelj Nenad Ninčević.

Skladatelj Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, a njegova obitelj je odlučila napraviti potez kojim će spasiti živote drugima. 

Pogledaj i ovo Snježana Dujmić prisjetila se supruga Rajka - 2 Sramotan potez! Snježana Dujmić objavila fotografiju uništenog murala posvećenog Rajku: "Prestrašno. Kakvih sve to ljudi ima?"

Naime, donirali su Dujmićeve organe. "Obitelj je napravila jednu humanu gestu i gestu koju bi Rajko podržao isti moment. On uopće ne može umrijeti. Živjet će kroz svoje pjesme, a eto sada i u nekim drugim ljudima. Možemo biti sigurni da će ostati s nama zauvijek. Pa poslušajte samo kako je otpjevao 'Milenu'. Ne može to otpjevati netko tko nema dušu", rekao je skladatelj Nenad Ninčević za Večernji list

Inače, Dujmić je bio jedan od najpriznatijih domaćih glazbenika i skladatelja. Najpoznatiji je u javnosti kao dio grupe Novi fosili, no skladao je stotine pjesama koje su redom bili hitovi.

Tijekom bogate karijere Rajko je surađivao s brojnim kolegama s estrade poput Jasne Zlokić i Jasmina Stavrosa, a 2012. godine sa Zrinkom Tutićem pokrenuo je projekt "Muzika zabavna", s idejom promicanja glazbe u malim hrvatskim sredinama. Napisao je čak 1821 djelo, na većini pjesama pojavljuje se kao autor glazbe, ali i kao aranžer ili producent. Svoj prvi i jedini kantautorski album "Nizvodno od raja" Rajko je objavio 1993. godine.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene