Lizzo, koja je pristalica Joea Bidena, progovorila je uz golišavu fotografiju o prošlosti i budućnosti Amerike.

Galerija


Pjevačica Lizzo (32) sudjelovala je u američkoj predsjedničkoj kampanji govoreći na skupovima Joea Bidena, a sada je otišla i korak dalje da pokaže koliko je uključena u trenutačnu političku situaciju. 

Vezani članci Joe Biden Biden: "Rat protiv korone nije ni izdaleka dobiven. Nije vrijeme za proslave. Nemojte sada odustati" Doze Pfizerovog cjepiva, ilustracija Četvrtina Amerikanaca primila prvu dozu cjepiva, svaki dan cijepe jedan posto ukupne populacije, do kraja svibnja svi će biti cijepljeni!

Naime, glazbenica čije je pravo ime Melissa Viviane Jefferson pozirala je gola na Instagramu i samo je desni dio tijela ogrnula američkom zastavom. Uz fotografiju je stavila tekst koji govori o prošlosti i budućnosti SAD-a. 

"Kad razmišljam o ovoj zemlji, ne razmišljam o njezinim zakonima, nego o njezinim ljudima. Razmišljam o tome kako smo odgojeni da budemo domoljubi nasilja, propagande i rata. Razmišljam o tome kako ovu zemlju posjeduju njezini tlačitelji i koliko smo potlačeni i zaključani u dolini kapitalizma. No razmišljam i o mladim ljudima koji odbijaju da ih se hrani na žlicu neistinama. Razmišljam o starijima koji su se usprotivili predrasudama punima mržnje kad je to izgledalo nemoguće. Zbog vas se još nadam. Vjerujem u zemlju koja podučava pravu povijest kako bismo bolje razumjeli gdje živimo i kako možemo bolje. Vjerujem u zemlju koja sluša vapaje prosvjednika i koja ne politizira smrt. Vjerujem u oporavak ove prelijepe zemlje i poštovanje zajednica koje su posjedovale Ameriku prije nego što su je kolonizatori preimenovali", napisala je Lizzo. 

"Vjerujem u pravednost, jednakost, potpuno uklanjanje religije s mjesta na kojima joj nije mjesto. Neka religija živi u crkvama i bogomoljama... Tihim molitvenim sobama, radosnim župama... I izvan Kongresa. Vjerujem u puno toga, a ako vjerujem, jednog dana ću to vidjeti. Možda neće biti sutra, možda neće biti danas, ali bit će jednog dana ako ostanemo aktivni. Mi ljudi, svi ljudi, zaslužujemo to", zaključila je pjevačica. Fotografiju možete pogledati ovdje.

Lizzo je istaknula i da je posljednji trenutak za sve američke građane koji žele glasati, a zahvalila je onima koji su to već učinili. Njezina je fotografija prikupila više od 1,4 milijuna lajkova i mnogi su pjevačici uputili riječi podrške. 

No nekima je ipak zasmetao njezin potez sa skidanjem. "Razumijem da pokušavaš biti samopouzdana, no moraš li zaista skinuti svoju odjeću da bi govorila o zemlji?" upitao ju je pratitelj. 

U srijedu, 4. studenog, Dnevnik Nove TV donosi sveobuhvatnu analizu rezultata američkih izbora te njihovog utjecaja na Hrvatsku, Europsku uniju i međunarodnu zajednicu. Uz Ivanu Petrović, novinarku, komentatoricu i urednicu vanjske politike informativnog programa Nove TV, u studiju će o ovoj temi govoriti i Marijana Grbeša Zenzerović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Srgjan Kerim, bivši predsjedatelj Opće skupštine UN-a. Dnevnik Nove TV donosi i reakcije na rezultate izbora iz Hrvatske i svijeta te razgovor s Hrvatima koji žive u SAD-u o dojmovima i atmosferi u zemlji koja je odabrala novog predsjednika.

Bez filtera i šminke druga osoba: Jedna od najseksi žena na svijetu u stvarnosti je puno drugačija nego na Instagramu