Pištolj kojim je Alec Baldwin upucao snimateljicu Halynu Hutchins koristio se u rekreativne svrhe prije kobne pucnjave, a otkriveno je i kako su pravi meci završili u cijevi tog oružja.

Galerija Alec Baldwin Alec Baldwin Alec Baldwin +28 Alec Baldwin

Pištolj kojim je Alec Baldwin upucao snimateljicu Halynu Hutchins na setu filma "Rust" koristio se za vježbu pucanja članova tima na istome tom setu, ispričali su izvori za TMZ. Baldwinove kolege rekreativno su isti pištolj koristile cijelo vrijeme tijekom snimanja, no propusti koji su se dogodili mnogima nisu jasni.

Vezani članci David Halls Član ekipe sa seta filma na kojem je Baldwin slučajno ubio snimateljicu priznao fatalnu pogrešku, izdan je nalog za pretres Alec Baldwin Policija pronašla metak kojim je Alec Baldwin usmrtio snimateljicu, zna se i planiraju li nekoga uhititi

Naime, izvori tvrde kako su rekreativno korišteni pravi meci, koji su se kasnije izmiješali s ćorcima, inače korištenima tijekom snimanja. Nikome nije jasno kako je do takvog nečeg moglo uopće doći, a tvrde da su zapravo tijekom cijelog snimanja igrali ruski rulet u tom slučaju.

Pucnjava na setu filma "Rust" zavila je Hollywood u crno nakon što je na mjestu preminula snimateljica te je ranjen režiser Joel Souza. Prema tvrdnjama prijatelja Aleca Baldwina, glumac će se zbog svega na neko vrijeme povući iz javnosti.

"Sve ovo mu je užasno teško palo te ga je psihički uništilo. Na ovaj način je rješavao velike probleme i u prošlosti, a mora si uzeti vremena da probavi sve što se događalo posljednjih dana. Vjerojatno će se na neko vrijeme potpuno povući iz javnosti", rekao je Alecov prijatelj novinarima. "Svi znaju da je ovo bila nesreća, ali potpuno ga je uništila. Satima nakon nesreće bio je histeričan i apsolutno neutješan", tvrdi izvor.

Sastao se i sa suprugom pokojne snimateljice koji je doputovao u Novi Meksiko, a održana je i komemoracija u njezinu čast. Shrvanog Matthewa Hutchinsa fotografi su snimili u društvu devetogodišnjeg sina kojeg ima s Halynom.

Čitavo vrijeme cure i nove informacije sa seta filma. U policijskim dokumentima vezanima za nesretni događaj na setu filma "Rust" stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen između ostalog pravim mecima. "Hladan pištolj", viknuo je Halls ekipi prije nego što je započelo snimanje, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Pirotehničar i inžinjer za specijalne efekte na snimanjima, Zak Knight, komentirao je kako je glumac Alec Baldwin ignorirao "zlatno pravilo" sigurnosti na snimanju filma tako što je uperio rekvizit ravno u neku osobu, no taj pištolj nije trebao imati u sebi prave metke. "Prvo i osnovno, na setu filma ne bi smjeli biti pravi meci. Drugo, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo provjeriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba", ispričao je.

Objavljeno je i kako je više snimateljskih ekipa proteklih tjedana napustilo set filma "Rust" u znak prosvjeda zbog radnih uvjeta. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i plaće.

Sandra Perković uživa na pješčanoj plaži s pjenušcem u ruci, a pokazala je i tko joj pravi društvo na odmoru Sandra Perković Sandra Perković Sandra Perković +36 Sandra Perković

Princ William progovorio o bratu Harryju na način koji nitko nije očekivao, imao je i dobar povod tome Princ Harry i princ William Princ William Princ William - 5 +26 Princ Harry i princ William - 8

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju