Policiju je na set filma "Rust" pozvala Mami Mitchell, a upravo ona stajala je pored snimateljice Halyne Hutchins u trenutku kada je Alec Baldwin pucao u nju smatrajući da puca iz rekvizita.

Galerija Alec Baldwin Alec Baldwin Alec Baldwin +20 Alec Baldwin

Mamie Mitchell na setu filma "Rust" radi kao voditeljica scenarija, a za američke je medije ispričala kako je bila odmah pored snimateljice Halyne Hutchins kada je ustrijeljena. "Istrčala sam i pozvala hitnu službu. Vikala sam im da odmah dođu svi koji mogu", rekla je Mitchell.

Vezani članci Alec Baldwin Protiv Aleca Baldwina podignute dvije tužbe zbog pucnjave na setu filma "Rust": "Odlučio je igrati ruski rulet" Alec Baldwin Prokletstvo filma "Rust": Još jedan član filmske ekipe završio u bolnici, mogao bi izgubiti ruku

"Ova žena je bila tek na početku karijere. Bila je predivna žena kakve rijetko sretnemo u životu", kazala je potresena Mitchell nakon strašne nesreće. Objavljena je i snimka njezina poziva.

"Na setu sam filma na ranču Bonaza Creek, dvije osobe su slučajno upucane rekvizitom. Potrebna nam je pomoć odmah", rekla je u telefonskom pozivu Mitchell. Na pitanje žene koja se javila u kontakt centru je li pištolj imao u sebi prave metke, Mamie je rekla da ne može potvrditi ništa u tom trenutku. Opisala je cijelu situaciju, a policija je kasnije sve rekvizite odnijela u postaju kao dokaz.

Istraga ove strašne nesreće je i dalje u tijeku, a osim rekvizita, kao dokaz je policija uzela i Baldwinov kostim u kojem je bio u trenutku pucnjave, a na kojem su pronašli tragove krvi.

Objavljeno je i tko je dao pištolj u ruke slavnom glumcu. U policijskim dokumentima stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen između ostalog pravim mecima. "Hladan pištolj", viknuo je Halls ekipi prije nego što je započelo snimanje, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Samo nekoliko sekundi nakon, glumac je ispalio iz pištolja pravi metak koji je usmrtio snimateljicu i ranio redatelja. Koristio je pištolj iz serije Colt, piše Daily Mail.

Objavljeno je i kako je više snimateljskih ekipa proteklih tjedana napustilo set filma "Rust" u znak prosvjeda zbog radnih uvjeta. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i plaće.

Jedan od članova ekipe sa seta, koji je zbog svega bio vrlo uznemiren, naglasio je kako je zbog svega trebala biti provedena istraga o sigurnosti, no to nije učinjeno. Istaknuo je i kako nije bilo garancije da se nezgoda s oružjem neće ponoviti te dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali. Neimenovani izvor kazao je LA Timesu i kako je poslao poruku voditelju produkcije u kojoj izražava zabrinutost zbog slučajnih ispaljenja.

Procurili detalji strašne nesreće u kojoj je život izgubila snimateljica, zna se i tko je Alecu Baldwinu dao pištolj u ruke! Alec Baldwin Alec Baldwin Alec Baldwin +27 Alec Baldwin

U javnosti je zadnji put viđena 2019. godine, a omiljenu zvijezdu 80-ih sada više nitko ne može ni prepoznati Shelley Long Shelley Long - 6 Shelley Long - 5 +8 Shelley Long - 3

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju