Nikolina Pišek je na Instagramu objavila fotografije iz bolnice u koju su ona i kći Una prevezene nakon trovanja ugljičnim monoksidom.

Galerija


Televizijska voditeljica Nikolina Pišek na Instagramu je objavila fotografije iz Vinogradske bolnice u Zagrebu gdje je prevezena sa svojom šestogodišnjom kćerkicom Unom nakon što su se otrovale plinom.

Vezani članci Nikolina Ristović - 1 Netom prije kobne noći Nikolina Pišek dala je ekskluzivni intervju za IN magazin i otkrila neke nepoznate detalje! Nikolina Pišek Nikolinu Ristović i njenu kćerkicu Unu prijatelji pronašli onesviještene u stanu: "Otrovale smo se, krim policija je na uviđaju"

"07.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom", započela je Nikolina. U nastavku je detaljno opisala kako izgleda trovanje ugljikovim monoksidom.

"Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30-ak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubojica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega", nastavila je voditeljica, a zatim je navela i koje je sve simptome osjećala.

"A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmrcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa... Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate.I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj", napisala je.

Svojim pratiteljima je poručila i što im je činiti kako se ne bi našli u situaciji u kojoj su bile ona i njena kći.

"Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni", završila je Pišek.

Podsjetimo, Nikolina i njena kći Una u noći sa subote na nedjelju otrovale su se ugljikovim monoksidom nakon što je u njihovom zagrebačkom stanu puknula cijev od plina koja osigurava grijanje za cijelu zgradu. Pronađene su onesviještene u stanu nakon što se Nikolina nije javila svojem suprugu Vidoju na mobitel pa je on poslao prijatelje da provjere jesu li dobro.

O cijeloj situaciji službeno se očitovala i policija, koja je napravila očevid.

"Danas, 7. veljače oko 2:30 u Centru u Jurjevskoj ulici, najvjerojatnije zbog neispravnosti plinskog bojlera u stanu 62-godišnjaka došlo je do trovanja 48-godišnjakinje i jedne maloljetne osobe. Liječnička im je pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice i u Klinici za dječje bolesti Zagreb, gdje je utvrđeno da su obje osobe stabilno, odnosno izvan životne opasnosti. Očevid će se obaviti danas", priopćeno je iz policije.

Upoznali su se na setu serije koju je i hrvatska publika obožavala, a danas su zaljubljeni kao i prvog dana!