Marina Tucaković iza sebe je ostavila supruga Aleksandara Radulovića i sina Milana Laću koji su u službenom priopćenju otkrili detalje o njezinoj smrti kao i koja joj je bila posljednja želja te kako će biti sahranjena.

Galerija


Autorica Marina Tucaković preminula je u nedjelju u 68. godini života i iza sebe je ostavila ožalošćene supruga Aleksandara Radulovića i sina Milana Laću.

Vezani članci Siniša Škarica Ključni čovjek nekadašnjeg Jugotona emotivnom posvetom Marini Tucaković mnoge dirnuo u srce Neda Ukraden - 1 Emotivna Neda Ukraden o radu i prijateljstvu s Marinom Tucaković: ''Znala je jako puno stvari iz naših života, tajni, mnogo smo suza prolili u njenom domu''

Priopćenje o Marininoj smrti njezina je obitelj poslala redakciji Nova.rs. U njemu piše da je Marina preminula zbog komplikacija izazvanih oboljenjem od covid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom, samo par dana nakon što je hospitalizirana. Otkrili su i koja joj je bila posljednja želja.

"Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a covid ju je uspio pokositi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kuće, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina. Svaki minut koji je Marina provela u bolnici za nas je bio dug kao godina. Uvijek se odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom. Nije stigla primiti prvu dozu cjepiva zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja", stoji u priopćenju Marinina sina i supruga.

U nastavku su se zahvalili za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva te svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna, ali su zamolili i za privatnost u danima velike tuge.

"Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na glazbenoj sceni Srbije i regije je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osjećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnog suputnika, a ne nacionalno blago", poručili su, a zatim su otkrili i da će sahrana biti prema njezinim željama.

"Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u obiteljskoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana. Nije voljela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže obitelji i prijatelja, uz prisustvo svećenika i obred. Zbog epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo se oprostiti od nje bez prisustva publike i novinara", zamolila je Marinina obitelj.

U priopćenju su najavili i komemoraciju za javnost nakon 40 dana žalosti.

"Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru", poručili su na kraju Aleksandar i Milan.

Marina Tucaković je prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine kada je za grupu Zana napisala pjesmu "Dodirni mi kolena", koja je doživjela i brojne prepjeve. Od tada je svojim tekstovima doprinijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda.

Iz njezina pera izašlo je više od stotinu pjesama, od kojih su mnoge postale bezvremenski hitovi. Pisala je pjesme za Mišu Kovača, Olivera Dragojevića, Severinu, Tošu Proeskog, Zdravka Čolića, grupu Magazin, Bijelo dugme, Jelenu Karleušu, Lepu Brenu i mnoge druge glazbenike iz cijele regije.

Fotografije prozirne haljine izbliza otkrile su više nego što je mislila, iako se ono što fali vidi na prvu

 

Moćni par u koji su bili uprti svi pogledi, a divna glumica jednim je detaljem na haljini zaokupila baš svu pažnju

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju