Victoria's Secret suočava se s dosad najozbiljnjim optužbama iznesenim u otvorenom pismu koje su potpisale brojne manekenke.

Galerija


Više od sto manekenki, uključujući i umirovljene Angel Doutzen Kroes i Christy Turlington, poslalo je otvoreno pismo upravi modnog diva Victoria's Secreta u kojem ih prozivaju za seksualno uznemiravanje i nasilje.

Pismo upućeno voditelju uprave Johnu Mehasu objavila je i potpisala neprofitna organizacija Model Alliance, više od sto manekenki te pokret Time's Up, koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja te sadrži ozbiljne optužbe na račun modnog brenda.

"Pišemo kako bismo izrazile našu zabrinutost za sigurnost i zdravlje modela i mladih žena koje rade kao modeli Victoria's Secreta. U proteklih nekoliko tjedana čuli smo brojne optužbe o seksualnom vrijeđanju, silovanju i trgovini seksualnih usluga. Iako se sve te optužbe možda i ne tiču direktno Victoria's Secreta, jasno je da vaša kompanija ima ključnu ulogu u cijeloj situaciji", stoji u pismu.

Valentina Sampaio (Foto: Instagram) Novo iznenađenje iz Victoria's Secreta: Ulogu anđelice dobila djevojka koja je prije 22 godine rođena kao dječak

Shanina Shaik (Foto: Getty Images) Prvi put u 24 godine: Slavna anđelica potvrdila da je najpoznatija modna revija otkazana

Posljednji navodi odnose se na roditeljsku kompaniju Victoria's Secreta L Brands, koja je blisko povezana s financijerom Jeffreyem Epsteinom, koji je nedavno optužen i uhićen zbog trgovine seksualnim uslugama.

Među manekenkama koje su potpisale pismo ističu se imena Mille Jovovich, Iskre Lawrence, Mari Malek i mnogih drugih.

Ova vijest objavljena je dva dana nakon što je voditelj marketinga Victoria's Secreta Ed Razek odstupio sa svog položaja, i to zbog negativnih komentara na račun transrodnih modela koje je izjavio krajem prošle godine.

Inače, da se u modnom divu događa nešto ozbiljno, mogli smo naslutiti nakon što je ovogodišnja revija otkazana prvi put u 24 godine te nakon što je titulu anđelice dobila prva transrodna manekenka Valentina Sampaio.