"Sredinom mjeseca rujna, po našim saznanjima i evo spremni smo za dobrodošlicu velikim glumcima", rekla je Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže.


Broje se dani do dolaska Meryl Streep i Piercea Brosnana na otok Vis, a otočani su u rujnu uz film "Mamma mia" dobili punu turističku sezonu. Iako će Vis glumiti nepoznati grčki otok, sigurno je da će se znati kako su plaže i panorame zapravo hrvatske. Detalji početka snimanja i smještaja glavnih glumaca apsolutna su tajna.

Vezani članci Slika nije dostupna Proglašavan najseksipilnijim: Bivši perač prozora i taksist danas je priljepak za novac Slika nije dostupna Holivudska diva stiže na Jadran: Spremaju joj palaču uz obalu?

Zaštitari već pomno nadziru ključne lokacije oko Komiže koje se pripremaju za filmski set. Po nekim podacima otok će zaraditi više od 30 milijuna kuna. Nagađa se da će Meryl i Pierce stići već 10. rujna ili koji dan poslije. "Sredinom mjeseca rujna, po našim saznanjima i evo spremni smo za dobrodošlicu velikim glumcima", rekla je Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže.

Nitko iz filmske ekipe i produkcije ne smije reći ni riječi, svi su pod ugovorom o najstrožoj tajnosti. Zaštitari strogo čuvaju glavne lokacije snimanja kao uvalu Barjačka kod Komiže kojoj se ne smije prići ni s mora. Kažu da će Meryl spavati u povijesnoj vili kraj mora u gradu Visu. A i ostalih, oko 700 članova ekipe, koji će spavati i živjeti na otoku, sigurno će donijeti zaradu. Gradonačelnica Komiže otkriva da su za potrebe filmskih ekipa svi apartmani i vile iznajmljeni još prije dva mjeseca. Kažu da je ovo najveća filmska produkcija u povijesti Hrvatske. Prvi dio filma "Mamma mia" zaradio je 600 milijuna dolara. Sada su Vis i Komiža dio te priče. Više pogledajte u prilogu Dnevnika Nove TV.