Organizacija u tajnosti

Holivudska diva stiže na Jadran: Spremaju joj palaču uz obalu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Možda će i Vis doživjeti svoje ljeto za pamćenje. Ondje, naime, za nekoliko dana počinje snimanje nastavka kultnog mjuzikla Mamma mia. Prve filmske ekipe već su stigle, a svaki detalj organizacije pod strogim je nadzorom. Filmske setove čuvaju zaštitari, a Višani s nestrpljenjem očekuju dolazak filmske dive Meryl Streep.

Vis je spreman za mjuzikl "Mamma mia". Pod velikim osiguranjem pripremaju se kulise za početak snimanja kultnog mjuzikla. Očekuje se dolazak oko 700 ljudi, a najznačajnije su svakako velike zvijezde Meryl Streep, Pierce Brosnan i Colin Firth. Sve se organizira u strogoj tajnosti. Filmske setove čuvaju zaštitari, a nitko od domaćih i stranih sudionika ne smije izlaziti u javnost s informacijama. Potpisani su ugovori prema kojima se strogo kažnjava curenje informacija.

Pogledaj i ovo showbuzz Na snimanju filma "Mamma mia 2" Holivudska elita u Hrvatskoj: Pierce Brosnan i Colin Firth uživaju na Visu

"Svakodnevno zovu i ovdje u turističku zajednicu. Interesiraju se kada dolaze glavni glumci? Gdje će biti smješteni? Što ni mi sami ne znamo", kaže direktor Turističke zajednice Komiža Bogoljub Mitraković.

Zna se da će Vis glumiti grčki otok Kalokairi, izmišljeno ime za potrebe filma. Zbog sličnosti s pravim grčkim otokom, Vis je odabran kao novi filmski set. Hoće li viška ljepota prirode pomoći grčkom turizmu, iz turističke zajednice ne dvoje.

"Pogoduje i Grcima i Višanima, jer će se vrlo dobro znati gdje je snimano, a oni koji su obožavatelji filma će doći na lokacije snimanja", smatra Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Za lokaciju je odabrana većina viških plaža. Njih će u idućih šest tjedana okupirati filmska ekipa. Iako se radi o brojnoj ekipi, iz turističke zajednice kažu, kreveta ima.

"Dio stanovnika otoka je našao i vlastite interese. Mislim prije svega na iznajmljivače, ljude koji će statirati na filmu. Lokalne vlasti Visa i Komiže imat će koristi jer dio gradskih prostora je iznajmljen za doista ogromnu produkciju", dodaje g. Mitraković.

Nakon što je 2008. prvi dio mjuzikla zaradio 600 milijuna dolara, velika su očekivanja i od nastavka. Mjuzikl Mamma mia već sada slovi kao najskuplja i najveća strana filmska produkcija u povijesti Hrvatske.

"Sve važnije produkcije bi se čak mogle događati u našoj županiji što je iznimno povoljno za turizam", ističe Stella.

Idućih dana očekuje se dolazak filmske dive Meryl Streep. Ona bi navodno trebala odsjesti u nekadašnjoj palači bogate povijesti smještenoj tik uz more u mjestu Kut. Nema sumnje da će Vis u idućim tjednima biti u fokusu svjetskih medija. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene