Lepa Brena progovorila je o agoniji koju je prošla zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Galerija


Lepa Brena otkrila je do sada nepoznate detalje o sebi. Jedna od najvećih pjevačica bivše Jugoslavije po prvi je put progovorila o teškom stanju koje je ostavilo posljedice na njezino zdravlje. Dosad neispričanu priču namjeravala je otkriti u svom dokumentarcu, no u posljednji trenutak taj je dio izbačen iz filma.

Posljedice zdravstvenih problema Brena osjeća i danas. "Sjećam se jedne godine da sam imala stravičnu upalu sinusa koja mi je ostala kronična i zbog koje i danas imam takav glas kao da govorim kroz nos", otkrila je Brena. No, to je bio tek početak problema. "Nekako sam uspjela otpjevati jedan koncert, na drugom sam kolabirala i pala na sceni. Helikopterom su me prevezli u Novi Sad direktno u bolnicu. Sjećam se da su mi ustanovili da imam gnojnu upalu sinusa. To je bilo toliko stravična bol da sam primala infuziju non-stop. Imala sam tolike bolove da nisam mogla oči otvoriti. Plašila sam se tada da imam rak u glavi ili neko teže oboljenje. Toliko je bilo katastrofalno da sam se plašila da li ću preživjeti", ispričala je pjevačica za Kurir.

Lepa Brena (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Lepa Brena (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

O svom zdravstvenom stanju Brena je nedavno progovorila i u intervjuu za Showbuzz.hr. Priznala je da boluje od tromboze, ali da je trenutno sve pod kontrolom. "Tromboza zahtijeva potpuno drugačiji način života, drugačiji način ishrane, koji sam ja totalno promijenila. To zahtijeva umjerenu fizičku aktivnost, ne smijete se umarati, ne smijete biti u pregrijanim prostorijama… ali nije ni loše da se pije alkohol", kroz smijeh je ispričala Lepa Brena.