Lana Radeljak imala je nešto više od mjesec dana kada je tragično poginula njena majka Ena Begović.

Galerija


Lana Radeljak (20) prisjetila se svoje majke, poznate hrvatske glumice Ene Begović koja je preminula u tragičnoj nesreći prije 20 godina. 

Vezani članci Lana i Josip Radeljak (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Kći Ene Begović pohađa jedno od najprestižnijih sveučilišta: Školarina iznosi više od 100 tisuća kuna Ena Begović (Foto: YouTube) 18 godina od tragične smrti Ene Begović: Najvažnija uloga bila joj je ona majčinska, a u njoj je uživala samo 45 dana

"15.8.2000-15.8.2020 Zauvik si tu", napisala je Lana pokraj fotografije glumica u žutoj haljini na brodu. Kći Begović i poduzetnika Josipa Radeljaka imala je nešto više od mjesec dana kada joj je majka stradala. 

Mnogi kažu da Lana jako nalikuje na pokojnu glumicu i prelijepa je baš kao i ona. Ona nije krenula majčinim stopama nego studira menadžment. 

Inače, Ena je preminula 15. kolovoza 2000. nakon nesreće na otoku Braču. Auto je sletio u provaliju i Begović je zadobila ozljede glave zbog kojih je ubrzo umrla. 

Pokojna glumica je 2013. dobila monografiju 'Ena' koju je financirao njezin muž Josip. U njoj se nalazi obilje tekstova, fotografije te nepoznati Enini zapisi iz obiteljskog albuma. Redatelj Jakov Sedlar (66), koji je bio prijatelj s Enom, snimio je dokumentarni film o njoj, prvakinji zagrebačkog HNK također naziva 'Ena'. 

Mnogi su isticali da je Begović zbog iznimnog talenta, iako je bila južnjakinja uspjela postati miljenica Zagreba. Kakva je glumica bila, dokazuje činjenica da je jednu večer zaredom odigrala čak tri velike Krležine uloge "Glembajeve", "Ledu" i "U agoniji". 

Oprostila afere bivšem koje je imao i dok je bila trudna i kupuju kuću, a procurila i slika njenog stvarnog izgleda