Lana Radeljak jedina je kći poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana i tragično preminule glumice Ene Begović.

Galerija


Lana Radeljak kći je poduzetnika Josipa Radeljaka i tragično preminule glumice Ene Begović.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Žrtve seksualnog uznemiravanja nisu sve jednake i iste. Divljački me napala sitna hrvatska falanga" Natalie Portman Studirala je s Markom Zuckerbergom i na Instagramu ju prati 7 milijuna ljudi, ali za Facebook ne želi ni čuti

Lana je imala svega 45 dana kada je njezina majka poginula u automobilskoj nesreći na otoku Braču 15. kolovoza 2000. godine.

U lipnju 2000. Ena i Dikan stali su pred oltar i okrunili svoju ljubav brakom. Samo mjesec dana kasnije na svijet je stigla Lana, no u najvažnijoj životnoj ulozi Ena je prekratko uživala.

Osim Lane i Ene Begović u automobilu su se nalazili i Josip Radeljak Dikan, Enina majka Tereza, a njime je upravljao Dikanov sin Leo. Svi su se izvukli samo s ozljedama, osim Ene, koja je na mjestu poginula.

Leo se navodno bio zakačio na kamen i razbio maglenku na uskoj cesti na otoku Braču. Zbog toga je njegov otac tražio da on preuzme kontrolu nad vozilom pa su obojica izašla iz automobila, koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag.

Terenac je završio u provaliji. Iz nesreće je ozlijeđena izašla Tereza, kao i malena Lana, no Ena je ispala iz auta i zadobila frukture lubanje te ozljede mozga zbog kojih je ubrzo preminula.

Glumica se pokušala spasiti otvorivši vrata ne bi li iskočila iz automobila, no upravo ju je taj potez stajao života.

Iako je život često nepravedan, Lana je odrasla uz puno ljubavi ostalih članova obitelji Begović-Radeljak, a izrasla je u pravu ljepoticu te izgledom neodoljivo podsjeća na poznatu mamu. Time se pohvalio i sam Radeljak na Facebooku, gdje je objavio nekoliko Laninih fotografija. "Moje suho zlato", poručio joj je, a brojni njegovi prijatelji složili su se da je Lana zaista prekrasna.

Lana trenutačno studira menadžment na Sveučilištu Bocconi u Milanu, a svoje društvene profile drži vidljivima samo za bliske prijatelje te se nikada nije previše isticala u medijima.