večeras

Izvanredna situacija: Kraljica ima posebno obraćanje narodu, palača otkrila dio njezina govora

Kraljica Elizabeta (Foto: Profimedia) Kraljica Elizabeta (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta (Foto: Profimedia) Kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) +0 Kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Galerija

Elizabeta je snimanje video poruke odradila u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa.

Kraljica Elizabeta snimila je posebnu poruku koju će uputiti Britancima u nedjelju navečer zbog pandemije koronavirusa.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta II. Njena kći otkrila je detalje Kraljicu Elizabetu brinula je jedna stvar prije njezine smrti, čini se kao da je cijelo vrijeme imala predosjećaj

"Nadam se da će u godinama koje dolaze svatko moći biti ponosan na to kako je reagirao na ovaj izazov. A oni koji će doći poslije nas reći će da su Britanci ove generacije bili jednako jaki kao i bilo koje druge", kazat će 93-ogodišnja britanska kraljica, navodi se u izvacima njezina govora koje je unaprijed objavila Buckinghamska palača.

Elizabeta je snimanje video poruke odradila u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa. Ubrzala je odlazak tamo s mužem Phillipom jer je jedan zaposlenik kraljevske obitelji pozitivan na koronavirus. Video poruka emitirat će se u 20 sati po britanskom vremenu, tj. u 21 sat po našem vremenu..

Kraljica se rijetko obraća naciji izuzev njezine poruke svakog Božića.

Posljednji put je to učinila 2012. kada je obilježila 60 godina na vlasti. Deset godina ranije, 2002., obratila se naciji nakon smrti njezine majke i zahvalila se Britancima na iskazanoj sućuti.

Isto je učinila na početku Zaljevskog rata 1991., ali njezino najpoznatije obraćanje dogodilo se nakon smrti njezine snahe, princeze Diane u automobilskoj nesreći u Parizu 1997., usred tugovanja cijele zemlje i kritika upućenih kraljevskoj obitelji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪“I declare before you all that my whole life whether it be long or short shall be devoted to your service” - Princess Elizabeth, 1947.‬ . 🌍The past year has marked the celebration of the 70th anniversary of the #commonwealth . Her Majesty, Head of the Commonwealth, made a lifelong commitment to its service on her 21st birthday. ‪ . Since the modern Commonwealth was born on 26 April 1949, member countries have grown from 8 to 54 in 2020.‬ . Swipe ⬅️ to see 📷 of Her Majesty meeting representatives of all 54 Commonwealth Nations.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Kako bi se izbjegao svaki rizik mogućeg prijenosa zaraze koronavirusom, obraćanje je snimljeno u velikoj sobi dvorca kako bi se osigurao potreban razmak između kraljice i kamermana, koji je nosio zaštitnu odjeću i bio jedina osoba prisutna u sobi.

Prije nekoliko dana objavljeno je kako je njezin sin, nasljednik krune princ Charles pozitivan na koronavirus, no izašao je iz samoizolacije. (Đ.S./Hina)

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Robyn Crawford i Whitney Houston (Foto: Profimedia) Whitney Houston i Bobby Brown (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) +5 Whitney Houston (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Od para iz snova do šuškanja da ga je varala sa suradnicom, zbog čega su bili u centru pažnje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene