izvanredna situacija

Kraljica ima posebno obraćanje narodu 5. put u 68 godina vladavine, činila je to zbog smrti majke i princeze Diane

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta se tradicionalno obraća Britancima samo na Božić. Inače poruke javnosti upućuje na televiziji samo u izvanrednim situacijama.

Kraljica Elizabeta II. (92) snimila je posebnu poruku, koja će biti prikazana u nedjelju, zbog pandemije koronavirusa, izvijestio je CNN

Pogledaj i ovo Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Youtube Screenshot) Ovo nije dopušteno! Nije zapamtio pravila ponašanja: Trump tijekom susreta s kraljicom prekršio protokol i osramotio se

"Njezino visočanstvo je pripremilo specijalni prilog za narod Velike Britanije i zemalja Commonwealtha radi pogoršanja situacije s koronavirusom", potvrdili su iz Buckinghamske palače. 

Elizabeta je snimanje video poruke odradila u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa. Ubrzala je odlazak tamo s mužem Phillipom jer je jedan zaposlenik kraljevske obitelji pozitivan na koronavirus. 

Kako piše CNN, razlog kraljičinog obraćanja javnosti je što je u Velikoj Britaniji preminulo 3600 ljudi od koronavirusa. Usto, Odjel za zdravstvo i socijalnu zaštitu je izvijestilo kako oko 38.000 Britanaca je zaraženo. 

Kraljica se tradicionalno obraća narodu svaki Božić, no osim toga je imala posebne poruke javnosti u izvanrednim situacijama kao što su bile smrt njezine majke, pogreb princeze Diane 1997. i Zaljevski rat 1991. 

Prošlog mjeseca Elizabeta je objavila da će odgoditi sve obveze zbog pandemije koronavirusa. Inače, kraljičin sin princ Charles je nedavno prebolio koronavirus, a njegova supruga Camilla je u samoizolaciji. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) +0 Rosie Huntington-Whiteley i Jason Statham (Foto: Profimedia) Celebrity Inače ju viđamo u glamuroznim izdanjima, ali ona je besprijekorna i u običnoj trenirci na biciklu

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene