Kraljica Elizabeta se tradicionalno obraća Britancima samo na Božić. Inače poruke javnosti upućuje na televiziji samo u izvanrednim situacijama.

Galerija


Kraljica Elizabeta II. (92) snimila je posebnu poruku, koja će biti prikazana u nedjelju, zbog pandemije koronavirusa, izvijestio je CNN

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry - 1 Obiteljsku idilu Meghan i Harryja narušila šuškanja o načinu na koji je kraljica doznala za praunuku, a oglasio se i glumičin otac Kate Middleton i princ William Bliski suradnik Kate Middleton otkrio kakva je zapravo kada se kamere ugase, čini se da u jednoj stvari posebno uživa

"Njezino visočanstvo je pripremilo specijalni prilog za narod Velike Britanije i zemalja Commonwealtha radi pogoršanja situacije s koronavirusom", potvrdili su iz Buckinghamske palače. 

Elizabeta je snimanje video poruke odradila u dvorcu Windsor u koji je nedavno otišla kao i svake godine prije Uskrsa. Ubrzala je odlazak tamo s mužem Phillipom jer je jedan zaposlenik kraljevske obitelji pozitivan na koronavirus. 

Kako piše CNN, razlog kraljičinog obraćanja javnosti je što je u Velikoj Britaniji preminulo 3600 ljudi od koronavirusa. Usto, Odjel za zdravstvo i socijalnu zaštitu je izvijestilo kako oko 38.000 Britanaca je zaraženo. 

Kraljica se tradicionalno obraća narodu svaki Božić, no osim toga je imala posebne poruke javnosti u izvanrednim situacijama kao što su bile smrt njezine majke, pogreb princeze Diane 1997. i Zaljevski rat 1991. 

Prošlog mjeseca Elizabeta je objavila da će odgoditi sve obveze zbog pandemije koronavirusa. Inače, kraljičin sin princ Charles je nedavno prebolio koronavirus, a njegova supruga Camilla je u samoizolaciji. 

Inače ju viđamo u glamuroznim izdanjima, ali ona je besprijekorna i u običnoj trenirci na biciklu