Emocije su jake

Kralj Charles na rubu suza dočekao važan trenutak, a evo koja ga je stvar posebno dirnula!

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 1 Kralj Charles - 3 Kralj Charles - 2 Kralj Charles - 1 Kralj Charles s pripadnicima osiguranja Kralj Charles III. - 4 Kralj Charles III. - 1 Charles je novi kralj - 2 Charles je novi kralj - 1 +19 Camilla i Charles s djecom Galerija

Kralj Charles III. završio je u suzama u Westminster Hallu nakon što su mu zastupnici otpjevali pjesmu "God Save the King" i dirnuli ga riječima suosjećanja zbog gubitka majke, kraljice Elizabete.

Kralj Charles III. bio je na rubu suza dok su članovi britanskog parlamenta u Westminster Hallu pjevali "God Save the King" nakon što se prvi put obratio zastupnicima i kolegama rekavši im da može osjetiti težinu povijesti na svojim ramenima.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. - 2 Zahvalio na podršci Kralj Charles prvi put javno se oglasio o teškoj dijagnozi: "Kao što znaju svi oni koji su bolovali od raka…"

Njegovo Veličanstvo također je djelovalo dirnuto kada su mu predsjedavajući i predsjednik Donjeg doma izrazili sućut rekavši: "Koliko god da je naša tuga duboka, znamo da je vaša dublja."

Kralj je stajao za pozlaćenom govornicom kako bi se obratio gomili okupljenoj u Westminster Hallu i zahvalio stotinama političara i kolega, uključujući Liz Truss, Sir Keira Starmera i Borisa Johnsona, što su odali počast njegovoj majci.

U svom kratkom, dirljivom govoru Charles je citirao Shakespearea dok se obraćao parlamentu prvi put otkako je postao monarh, a uz njega je bila i kraljica supruga Camilla Parker Bowles.

"Kao što je Shakespeare rekao o ondašnjoj kraljici Elizabeti, bila je uzor svim živućim prinčevima. Dok danas stojim pred vama, ne mogu ne osjetiti težinu povijesti koja nas okružuje i koja nas podsjeća na vitalne parlamentarne tradicije kojima se članovi oba doma posvećuju s tolikom osobnom predanošću, za naš boljitak", izjavio je.

Rekao je i da je pokojna kraljica postavila primjer nesebične dužnosti, koju je on, uz Božju pomoć i njihove savjete, odlučio vjerno slijediti.

"Duboko sam zahvalan za sve poruke sućuti, koje tako dirljivo obuhvaćaju ono što je pokojna suverena, voljena majka svima nama značila", zaključio je.

Stotine zastupnika zatim je ustalo na nacionalnu himnu, što je novog kralja ganulo do suza na dan kada će se u Škotskoj i prvi put vidjeti u javnosti s kraljičinim lijesom.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Tamara Dragičević - 2 Tamara Dragičević - 3 Tamara Dragičević - 6 Tamara Dragičević - 7 +2 Tamara Dragičević i Petar Benčina Celebrity Tko je glumica kojoj je zbog uloge Tomine Silvane život pod povećalom? S Hrvatskom je veže jedna posebna veza!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry Meghan Markle i princ Harry Princ William, Kate Middleton, princ Harry, Meghan Markle Meghan Markle - 5 +26 Meghan Markle - 9 Celebrity Zbog ovog poteza prema Meghan Harryja nazivaju pravim gospodinom: "Recite što hoćete o njima, ali..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene