nije izostavio odbjegli dvojac

Charles u prvom govoru kao kralj s ponosom dodijelio Williamu važnu titulu, pa se obratio Harryju i Meghan

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. Charles III. Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. - 2 Kralj Charles III. - 3 Kralj Charles III. - 4 Kralj Charles III. - 5 Kralj Charles III. - 6 Kralj Charles III. - 7 Charles III. +13 Kralj Charles III. Galerija

Charles III. je u prvom govoru kao kralj službeno potvrdio da će William i njegova supruga Kate Middleton odsad nositi titule princa i princeze od Walesa, a spomenuo je i princa Harryja te Meghan Markle.

Kralj Charles III. rekao je u svom prvom govoru kao britanski kralj daje njegova majka Elizabeta II., koja je preminula u četvrtak, bila inspiracija i primjer njemu i obitelji.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Kontaktirali ih? Novim postupkom Meghan i Harry pokazali su da ipak nisu zaboravili na kralja i Kate, nedavni događaji i njih su zabrinuli!

"Kroz cijeli život Njeno Veličanstvo kraljica, moja voljena majka, bila je inspiracija i primjer meni i cijeloj mojoj obitelji", kazao je u svom obraćanju Charles III., formalni poglavar 15 država, među kojima su Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Australija, Novi Zeland itd.

Charles III. zahvalio se svojoj majci na "ljubavi, privrženosti, vodstvu i primjeru".

Elizabeta II. umrla je u dobi od 96 godina u četvrtak nakon 70 godina na tronu.

"Njena predanost nikada nije kopnjela", istaknuo je Karlo III, dodavši kako je ona poštivala tradiciju, ali je prigrlila i promjene.

U svom obraćanju je obećao da će se "tijekom preostalog vremena koje mi je Bog dao pridržavati ustavnih načela koja su srce naše zemlje".

Istaknuo je i da je odgojen po vrijednostima Anglikanske Crkve, čiji je poglavar u petak postao.

"Odgojen sam sa osjećajem dužnosti prema drugima te da čuvam vrijedne tradicije i slobode naše jedinstvene povijesti", poručio je novi britanski kralj.

Kralj je proglasio svog starijeg sina Williama princem od Walesa.

"Moj nasljednik William sad preuzima odgovornosti i dužnosti vojvode od Cornwella koje sam ja imao više od 50 godina. Ponosno ga proglašavam princom od Walesa", kazao je.

"S Catherine pored njega, naš novi princ i princeza od Walesa će, znam, nastaviti nadahnjivati i voditi..."

Rekao je da također želi "izraziti svoju ljubav prema Harryju i Meghan dok nastavljaju graditi svoje živote u inozemstvu".

Kazao je da će mu se život promijeniti s novim dužnostima i istaknuo je da računa na pomoć svoje supruge Camille koja je sada postala kraljica supruga.

"Znam da će zahtjevima svoje nove uloge donijeti nepokolebljivu odanost na koju sam se toliko oslanjao."

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton Kate Middleton Princ William i Kate Middleton s djecom +23 Princ William i Kate Middleton s djecom Celebrity Kate Middleton obukla crninu i vratila se obavezama, a iako je pokrila oči, izraz njezina lica sve govori

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan Markle i princ Harry - 3 Meghan Markle i princ Harry - 4 Meghan Markle i princ Harry - 1 +11 Meghan Markle i princ Harry Celebrity Reakcije na zadnji govor Meghan Markle više su nego oštre: "Ona je najotrovnija žena koja izaziva razdor"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene