Glumica Helena Minić Matanić više nije članica gradskog kazališta Pula. Svojevoljno je dala otkaz, a sada je pojasnila i zbog čega.

Galerija


Helena Minić Matanić napustila je pulsko kazalište. Drastičnu odluku donijela je prije nešto više od mjesec dana, a sada je o svemu i javno progovorila. Glumica i supruga redatelja Dalibora Matanića otkrila je i što ju je nagnalo na takvu odluku.

Vezani članci Kirk Douglas (Foto: AFP) Preminula holivudska legenda i oskarovac Kirk Douglas, ožalošćeni sin poručio: ''Za svijet je bio legenda, meni je bio samo tata'' Helena Minić Matanić, IN magazin - 5 Helena Minić Matanić u osobnom intervjuu za IN magazin: ''Neko treba raditi na natalitetu u ovoj državi, pa smo Dado i ja to odlučili''

"Dala sam otkaz par dana prije Božića. Žao mi je, ali mislim da nije bilo sluha u profesionalnom smislu i za mene kao majku s dvoje djece tako da sam trenutno na ulici", izjavila je Helena Minić Matanić. Dodala je i da pri njezinom odlasku iz ansambla Istarskog narodnog kazališta nije bilo konflikta nego su se, kako kaže, stvari jednostavno tako razvijale.

Planova za budućnost trenutno nema, no priznaje da joj je nije svejedno što je došlo do ovakvog raspleta situacije. "Trenutno sam na tržištu pa ću vidjeti. Iskreno, žao mi je da se sve to tako događalo jer provela sam u Puli nekih devet, devet i pol godina i zaista sam zahvalna što mi je pružena prilika da se razvijam, da radim, i mislim da sam bila stvarno marljiva. Da sam mogla dati više u određenim trenucima dala bih još više. Trudila sam se cijelo vrijeme afirmirati kazalište kao kuću našeg grada i kao kuću cijele naše države. Žao mi je da je to tako završilo. To jest moj odabir, nitko me na nije prisiljavao na sve to, ali tako sam odlučila u ovom trenutku", zaključila je glumica za Glas Istre.

Svoje razočaranje situacijom u kojoj mu se našla supruga izrazio je i Dalibor Matanić. Kratkim komentarom dao je svima jasno do znanja koliko je ljut. „Toliko o brizi za majke i glumice u Hrvatskoj“, napisao je Matanić na svom Facebooku uz link članaka o Heleninom odlasku iz pulskog kazališta. Poznati glumačko-redateljski par zajedno ima dvogodišnju djevojčicu Lolu i sedmomjesečnog sinčića Maxa.