Meghan Markle i princ Harry prije točno godinu dana oduševili su svijet svojim bajkovitim vjenčanjem.

Galerija


Prije točno godinu dana, 19. svibnja 2018. princ Harry i Meghan Markle uplovili su pred milijunima gledatelja diljem svijeta u bračnu luku i okrunili svoju vezu. 

Vezani članci Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 2 Kraljevska obitelj oglasila se povodom rođenja kćeri princa Harryja i Meghan, evo što su im kratko poručili Meghan Markle i princ Harry - 3 Meghan Markle i princ Harry dobili kćer, ime koju su za nju odabrali stvarno je posebno: "Blagoslovljeni smo njezinim dolaskom"

Bajkovita priča o holivudskoj glumici, ali i običnoj djevojci Meghan Markle, koja je svojim talentom i ambicijom prokrčila put do uspjeha, pa je svojim šarmom uspjela i osvojiti stvarnog princa. I to princa Harryja, zločestu crnu ovcu britanske kraljevske obitelji, sina partijanera divne princeze Diane i mlađeg brata budućeg kralja, princa Williama. Takva ljubavna priča ne viđa se često. 

Upravo je prije godinu dana to dvoje osebujnih pojedinaca na prekrasnom i elegentnom vjenčanju – stupilo u brak.

Njihovo je vjenčanje bilo obavijeno velom misterije, a za vrijeme dugih priprema bilo je govorkanja i o sukobima između svojeglave Meghan, Harryja koji joj je u svemu želio ugoditi te kraljevskih običaja i pravila. Ipak, neovisno o govorkanjima o svađama, finalni rezultat bio je zadivljujući. Smaragdno zelena i biserno bijela dominirale su kapelicom St. George u dvorcu Windsor, gdje su zaljubljeni golupčići izmijenili zavjete.

Na jutro vjenčanja Harryjeva baka kraljica Elizabeta objavila je kako će Meghan i Harry nadalje nositi titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Kraljevska obitelj također ja najavila kako će sama pokriti troškove vjenčanja – oko 32 milijuna funti. Od toga je samo 4 milijuna otišlo na osiguranje, a čak 300.000 funti izdvojeno je samo za cvjetne aranžmane. 

Iako se radi o vrtoglavom iznosu, on nije bio niti približno visok kao onaj koji je izdvojen za vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, čiji je svadbeni dan proglašen državnim praznikom. 

Meghan Markle tog se nedjeljnog jutra spustila dugim hodnikom kapelice u predivnoj bijeloj vjenčanici jednostavnog, no efektnog izgleda, za čiji je dizajn bila odgovorna modna kuća Givenchy. Haljina je napravljena od svile te je imala blago otkrivena ramena, što je bio modni presedan među kraljevskim vjenčanicama. 

Svileni veo bio je gotovo pet metara dugačak te napravljen od čiste svile, a na rubovima izvezen s 55 vrsta cvijeća koje reprezentira 53 zemlje Commonwealtha. Cjelokupni izgled Meghan Markle zaokružila je dijamantna tijara, posuđena od same kraljice

Šminka i frizura bile su jednostavne, decentne, a mnogi su komentirali kako je Meghan oličenje nježne ženstvenosti, ali i suvremenog duha novog doba monarhije koje je započelo njezinim ulaskom u kraljevsku obitelj. 

Buketić koji je Meghan nosila sam je aranžirao princ Harry, odavši na taj način počast svojoj prerano preminuloj majci, princezi Diani. Harry je za svoje vjenčanje odjenuo crnu kraljevsku vojničku odoru.

Zbog loših odnosa s obitelji Meghan je pred oltar odveo njezin svekar, princ Charles, te je na taj način svima jasno poslana poruka kako je Meghan više nego dobrodošla u kraljevsku obitelj. Harry je za svog vjenčanog kuma odabrao brata Williama, dok je Meghan odlučila ne imati kumu. 

Ipak, to što nije imala kumu nije značilo da ju na njezin veliki dan nisu pratile budne oči njezinih vjernih prijatelja. Vjenčanje Meghan i Harryja doista je bilo kraljevsko vjenčanje s najvećim brojem holivudskih zvijezda, pa su se tako među uzvanicima našli Amal i George Clooney, Serena Williams, ali i Oprah Winfrey. Uz nju je bila i njezina majka Doria, s kojom je novopečena vojvotkinja iznimno bliska.

Nakon spektakularnog crkvenog obreda, koji su pratili gledatelji diljem svijeta, Meghan i Harry sa svojom su pratnjom otišli na privatnu zabavu u dvorac Windsor, gdje se slavilo, pilo i jelo do kasno u noć. Za razliku od Williama i Kate, koji su za svoju svadbenu tortu odabrali klasičnu voćnu tortu, Meghan i Harry i u tome su prkosili ustaljenim pravilima. Odabrali su tortu od limuna, bazge i bijele čokolade. 

Nakon vjenčanja Harry i Meghan nisu imali službeni medeni mjesec jer je par već tjedan dana nakon vjenčanja odlučio preuzeti svoje javne dužnosti i početi se baviti diplomatskim poslovima koji su im bili zaduženi. 

Ovo vjenčanje proglašeno je jednim od najbitnijih kraljevskih vjenčanja u posljednjih sto godina zbog reformacijskog duha koji je Meghan unijela u kraljevsku obitelj. Kršenje uvriježenih normi te uvođenje modernog i slobodnog duha obilježili su ulazak prve Amerikanke u britansku kraljevsku obitelj. Vjenčanje vrijedno divljenja u svakom smislu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy one year anniversary to Their Royal Highnesses, The Duke and Duchess of Sussex! Today marks the one year anniversary of the wedding of The Duke and Duchess of Sussex. Their Royal Highnesses exchanged vows at St George’s Chapel within the grounds of Windsor Castle on May 19th, 2018. The selected song “This Little Light of Mine” was chosen by the couple for their recessional. We hope you enjoy reliving this moment, and seeing some behind the scenes photos from this special day. A message from The Duke & Duchess: Thank you for all of the love and support from so many of you around the world. Each of you made this day even more meaningful. Photo credit: Chris Allerton (B&W); PA (color) ©️SussexRoyal (B&W images and video)

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on