turbulentan život

Kao tinejdžerka je tužila roditelje, odbija se skidati zbog uloga, a da joj je dečko oženio drugu saznala iz medija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Laura Dern tražila je emancipaciju od roditelja kada joj je bilo 15 godina jer su joj branili duža putovanja na snimanja.

Američka glumica Laura Dern (53) najpoznatija je po uspješnoj seriji "Male laži", no svoju karijeru je započela još kao šestogodišnjakinja. 

Pogledaj i ovo showbuzz Kakav život! Izazvala kontroverze golišavim scenama i poljupcem s 10-godišnjim djetetom, a kritizirali su ju i zbog previše botoksa

Laura se rodila kao druga kći glumačkih supružnika Diane Ladd i Brucea Derna, no nikad nije upoznala svoju stariju sestru. Naime, Diane je preminula sa samo 18 mjeseci nakon što je pala u bazen. To je obilježilo njeno djetinjstvo, a njena majka se trudila da joj što više omogući i dopustila joj se da se odmalena bavi glumom.

Zanimljivo je i da su Dern njezini roditelji začeli na snimanju "The Wild Angels". Ona je toliko zavoljela taj akcijski film da je često nosila njihovu fotografiju sa seta kada na kojoj nose crne kožne jakne i imaju piercinge. 

Laurini roditelji su se razveli kada je imala dvije godine i odgajale su ju mama i baka. Već sa šest godina se pojavila u filmu "White Lightning" u kojem joj je majka glumila, a obje su dobile uloge i u drami  "Alice Doesn't Live Here Anymore". Skupa su zaigrale u romansi "Wild at Heart" i to mamu i kćer, a za film "Rambling Rose" su zaradile nominacije, Laura u kategoriji najbolje glumice te Diane za najbolju sporednu glumicu što se dogodilo prvi put u povijesti. 

Iako se činilo da Dern ima odličan odnos s roditeljima, posebno majkom, ona ih je tužila kada je imala 15 godina i tražila od suda da joj odobri emancipaciju od njih. Naime, oni su joj branili duža putovanja na filmske setove što je nju naljutilo. Laura je pobijedila na sudu, a kasnije je istaknula da unatoč tome ima dobar odnos s roditeljima i da je to napravila zbog funkcionalnih razloga. 

Manje je poznata činjenica da je glumica bila u vezi s 12 godina starijim kolegom Billyjem Bob Thorntonom, a njihov prekid je bio prilično neobičan. Dok je Laura snimala film, on je odselio bez ijedne riječi i oženio se 2000. Angelinom Jolie. Bivši par nakon toga više nikad nije progovorio i kad se sretnu na crvenom tepihu, trude se izbjeći jedno drugoga. 

Lauru su često povezivali s Bradleyjem Cooperom, no ona je odbacila navode o njihovoj ljubavi i istaknula da su samo bliski prijatelji. Udala se 2005. za glazbenika Bena Harpera (50) te imaju sina Elleryja (18) i kćer Jayju (15). Par se razveo 2013. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is National Gun Violence Awareness Day. I #wearorange for Ahmaud, Breonna, Hadiya, and all the countless lives ended senselessly, needlessly by gun violence. Black Americans are 10x more likely to die by gun homicide than white Americans. We can make change. We must. Visit @everytown and join the fight to end gun violence. 🧡

A post shared by Laura Dern (@lauradern) on

U svojoj dugoj glumačkoj karijeri Laura je postavila jedno pravilo, a to je da ne pristaje na golotinju. No prekršila ga je zbog filma "Wild at Heart" u kojem je snimila golišave scene s Nicolasom Cageom. Objasnila je da se toliko unijela u scenarij da je odlučila napraviti rijetku iznimku i istaknula je da se jako zabavila istražujući hiperseksualizirani svijet. 

"Nikad nisam odobravala golotinju za sebe, no redatelj ju je htio i bilo mi je potpuno ugodno to napraviti jer je ljubavna priča bila toliko zaštićena", rekla je Laura.

Inače, tijekom #metoo pokreta glumica je otkrila da je doživjela seksualno zlostavljanje kao 14-godišnjakinja i da joj je mama u teškom razdoblju nakon toga bila velika potpora. U tom razdoblju se Laura borila i s depresijom. 

Dern je posljednjih godina dosegla vrhunac svoje slave istaknuvši se u seriji "Male laži" u kojoj je u glavnoj postavi s Reese Witherspoon i Nicole Kidman. Glumica je odigrala Renatu Klein, majku opsjednutu kontrolom koja proživljava teške trenutke jer joj je kći napadnuta u školi. Za tu ulogu je osvojila nagradu Zlatni globus. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene