Francuski multimilijarder i suprug Salme Hayek, Francois-Henri Pinault, za obnovu Notre-Damea donirat će 100 milijuna eura.

Galerija


Francuski multimilijarder i suprug slavne holivudske glumice Salme Hayek, koja trenutačno snima film u Hrvatskoj, rekao je kako će donirati 100 milijuna eura za obnovu simbola Pariza – katedrale Notre-Dame, koja je u kasnim večernjim satima u ponedjeljak izgorjela gotovo do temelja.

Vezani članci Katedrala Notre-Dame (Foto: AFP) Državno odvjetništvo u Parizu: ''Nema nikakvih dokaza da je požar u Notre-Dameu podmetnut'' Katastrofalan požar katedrale Notre Dame (Foto: AFP) Mnogi se pitaju zašto vatrogasci nisu iz zraka gasili Notre-Dame: Evo što kaže glavni vatrogasni zapovjednik RH

Biznismen Francois-Henri Pinault, koji je oženio slavnu glumicu 2009., šef je korporacije Kering, koja u svojem vlasništvu drži brendove poput Guccija i Yves Saint Laurenta. 

Nakon što je francuski predsjednik Macron pozvao na sakupljanje sredstava za obnovu poznate katedrale, Pinault se odlučio odmah odazvati.

Salma i Pinault vjenčali su se u neposrednoj blizini Notre-Damea u Parizu te žive nedaleko od slavne katedrale, pa možemo pretpostaviti kako su ovu tragediju vrlo osobno doživjeli te stoga žele aktivno sudjelovati u obnovi. Romantično vjenčanje prvo je održano na Valentinovo 2009. godine u Parizu, a zatim i u Veneciji. Salma se oglasila i na društvenin mrežama te poručila Parizu – "volim te".

Par zajedno ima kćer, a u vezi su od 2006. godine.

 

Supruga Matea Kovačića svjedočila tragediji: Objavila fotografiju Notre-Damea u plamenu