Mito i korupcija

Zbog upletenosti u milijunsku aferu poznata glumica završila u zatvoru: "Htjela sam biti dobra majka"

Felicity Huffman (Foto: Profimedia) Felicity Huffman (Foto: Profimedia) profimedia 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Felicity Huffman (Foto: Profimedia) Felicity Huffman (Foto: Profimedia) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Felicity Huffman (Foto: Profimedia) +0 Felicity Huffman (Foto: Getty Images) Galerija

Felicity Huffman osuđena je na 14 dana zatvora zbog svoje upletenosti u aferu podmićivanja zaposlenika elitnih američkih fakulteta.

Korupcijske afere većinom se vežu uz političare, no ovog puta su dobro potresle i Hollywood. Naime, Felicity Huffman, zvijezda serije "Očajne kućanice" osuđena je na 14 dana zatvora zbog podmićivanja zaposlenika elitnih američkih fakulteta na koje je željela upisati svoje dijete. 

Pogledaj i ovo Sonja Kovač - 1 Uvijek zgodna! Sonja Kovač zbog ovog outfita dobila je hrpu komentara na račun jednog svog atributa: ''Opa, vidi ti to!''

Felicity nije jedina slavna osoba koja se zatekla usred skandala, ali je za sada jedina koja je dobila ovako strogu kaznu za svoje podmićivanje. Kao jedan dio kazne, Huffman će morati isplatiti i novčanu kaznu u vrijednosti 30.000 dolara, plus još 20.000 dolara, a odslužit će i jednu godinu uvjetne kazne. 

"Duboko sam postiđena onime što sam uradila. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i spremna sam prihvatiti kaznu koju mi sud odredi", rekla je glumica u suzama dok je ulazila u sudnicu gdje joj se trebala izreći kazna. 

Kako je ovo tek prva presuda u aferi, trebamo još vidjeti kakve će kazne dobiti ostalih 30 upletenih. Svi su počinili isto kazneno djelo - podmićivali su fakultete ne bi li njihova djeca upisala te institucije iako nisu imali dovoljno bodova za upad. 

Na otkrivanju afere je bilo angažirano preko 200 FBI agenata, a operacija se zvala "Operation Varsity Blues". Nakon pomnog istraživačkog rada otkrivena je cijela korupcijska mreža. Slavni parovi podmićivali su trenere za fakultete i osoblje u centrima za testiranje studenata u nekim od najprestižnijih obrazovnih institucija SAD-a. 

"Ovi roditelji su sinonim za bogatstvo i privilegiju. Svi oni su potplatili ulazak svoje djece u elitne škole "preko veze", rekao je tužitelj. 

Procjenjuje se da su uspješni parovi isplatili između 200.000 i 6.5 milijuna dolara ne bi li zagaranatirali upise. Felicity Huffman rekla je kako je ona jedino željela svom djetetu osigurati bolje šanse za život. 

"U očajničkoj želji da budem dobra majka, nagovorila sam sebe da vjerujem da ovim postupkom osiguravam bolju budućnost. Sada vidim ironiju svega toga, jer sam postigla upravo suprotno", zaključila je Felicity. 

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) +6 Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Celebrity Godinama je zagorčavala život Lady Di, a sada znamo i kako je reagirala na vijest o njezinoj smrti  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene