Felicity Huffman osuđena je na 14 dana zatvora zbog svoje upletenosti u aferu podmićivanja zaposlenika elitnih američkih fakulteta.

Galerija


Korupcijske afere većinom se vežu uz političare, no ovog puta su dobro potresle i Hollywood. Naime, Felicity Huffman, zvijezda serije "Očajne kućanice" osuđena je na 14 dana zatvora zbog podmićivanja zaposlenika elitnih američkih fakulteta na koje je željela upisati svoje dijete. 

Vezani članci Radovan Karadžić - 2 Požalio se kćeri: Radovan Karadžić negoduje zbog azbesta u britanskom zatvoru Olivia Jade (Foto: Instagram) Novi skandal u Hollywoodu: Najveće glumačke zvijezde iskeširale milijune dolara da upišu djecu na fakultet

Felicity nije jedina slavna osoba koja se zatekla usred skandala, ali je za sada jedina koja je dobila ovako strogu kaznu za svoje podmićivanje. Kao jedan dio kazne, Huffman će morati isplatiti i novčanu kaznu u vrijednosti 30.000 dolara, plus još 20.000 dolara, a odslužit će i jednu godinu uvjetne kazne. 

"Duboko sam postiđena onime što sam uradila. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i spremna sam prihvatiti kaznu koju mi sud odredi", rekla je glumica u suzama dok je ulazila u sudnicu gdje joj se trebala izreći kazna. 

Kako je ovo tek prva presuda u aferi, trebamo još vidjeti kakve će kazne dobiti ostalih 30 upletenih. Svi su počinili isto kazneno djelo - podmićivali su fakultete ne bi li njihova djeca upisala te institucije iako nisu imali dovoljno bodova za upad. 

Na otkrivanju afere je bilo angažirano preko 200 FBI agenata, a operacija se zvala "Operation Varsity Blues". Nakon pomnog istraživačkog rada otkrivena je cijela korupcijska mreža. Slavni parovi podmićivali su trenere za fakultete i osoblje u centrima za testiranje studenata u nekim od najprestižnijih obrazovnih institucija SAD-a. 

"Ovi roditelji su sinonim za bogatstvo i privilegiju. Svi oni su potplatili ulazak svoje djece u elitne škole "preko veze", rekao je tužitelj. 

Procjenjuje se da su uspješni parovi isplatili između 200.000 i 6.5 milijuna dolara ne bi li zagaranatirali upise. Felicity Huffman rekla je kako je ona jedino željela svom djetetu osigurati bolje šanse za život. 

"U očajničkoj želji da budem dobra majka, nagovorila sam sebe da vjerujem da ovim postupkom osiguravam bolju budućnost. Sada vidim ironiju svega toga, jer sam postigla upravo suprotno", zaključila je Felicity. 

Godinama je zagorčavala život Lady Di, a sada znamo i kako je reagirala na vijest o njezinoj smrti