Nikad razjašnjeno do kraja

FBI prvi put objavio dosje o smrti glazbenika koja se dogodila prije 27 godina, neki i dalje vjeruju da je ubijen

Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) +0 Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Galerija

Prošlog mjesec je bila 27. godišnjica smrti Kurta Cobaina, a FBI je baš tada odlučio objaviti dosje o istrazi njegovog slučaja.

Kurt Cobain preminuo je 5. travnja 1994., a njegova smrt nikad do kraja nije razjašnjena i postoje brojne teorije. 

Pogledaj i ovo Frances Bean Cobain - 3 ''Uspjela sam!'' Kći nikad prežaljenog glazbenika proslavila je 30. rođendan, u objavi se osvrnula na događaj u kojem je pogledala smrti u oči

FBI je nedavno, 27 godina kasnije, kako izvještavaju američki mediji, prvi put pustio u javnost dosje o smrti frontmena Nirvane. Dokument od 10 stranica su objavili na internetu prošlog mjeseca i većinom se sastoji od pisama u kojima se preispituje priroda Kurtovog samoubojstva. Naime, istražitelji su tada donijeli zaključak da si je Cobain presudio vatrenim oružjem nakon što je uzeo velike količine heroina. 

Iako je prošlog mjeseca bilo 27 godina od glazbenikove smrti, nikad se nisu utišala nagađanja što se zapravo dogodilo. Mnogi su uvjereni da je Kurt ubijen i da je FBI trebao tražiti osobu odgovornu za to. Oni su sada pokušali neprimjetno objaviti dosje. 

"Mislim da je velika nepravda napravljena u slučaju Kurta Cobaina. Pišem vam u nadi da ćete uspjeti napraviti pritisak da se ponovno istraži njegova smrt. Milijuni obožavatelja diljem svijeta bi htjeli da se razjasne nelogičnosti oko njegove smrti jednom zauvijek. Tužno je pomisliti da je ovakva nepravda dozvoljena u Americi", piše u jednom pismu iz rujna 2003. u FBI-evom dosjeu. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Courtney Love (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love (Foto: Profimedia) +2 Courtney Love (Foto: AFP) Zanimljivosti Ona ga je upoznala s heroinom, nekoliko se puta htio ubiti, a svjetska slava ga je uništila

"Cijenimo Vašu zabrinutost da je gospodin Cobain žrtva ubojstva. Većina istraga ubojstva većinom spada u nadležnost državnih ili lokalnih vlasti. Kako bi FBI pokrenuo istragu bilo kakve pritužbe koju smo primili, moraju biti prezentirane specifične činjenice koje pokazuju bilo kakvo kršenje saveznog zakona unutar naše nadležnosti. Na temelju ograničenih informacija koje ste nam pružili, nismo u mogućnosti pronaći bilo kakvo kršenje saveznog zakona. Zbog toga ne možemo poduzeti nikakve radnje u ovom slučaju", odgovorio je agent na pismo. 

Inače, tijelo glazbenika pronašao je električar Gary Smith 8. travnja 1994., a liječnici su kasnije potvrdili da je Kurt preminuo tri dana ranije. Iza sebe je ostavio pismo u kojem je pisao imaginarnom prijatelju, a u krvi su mu pronašli veliku količinu heroina. Smith je rekao policiji kako je primijetio da Kurtu iz uha curi krv, a liječnici nisu pronašli nikakve znakove nasilja nakon obdukcije.

U oproštajnom pismu je Cobain između ostalog poručio svojoj supruzi Courtney Love da nastavi dalje sa životom te da se brine o njihovoj kćeri Frances. "Volim te, volim te", stoji na kraju njegova pisma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene