El Chapo je uhićen nakon što je dao intervju Seanu Pennu. Otkrivena je i pozadina uhićenja.


Otkrivaju se polako detalji i pozadina uhićenja meksičko narkodilera Joaquína "El Chapa" Guzmána. Da podsjetimo, El Chapo je uhićen nakon što je dao intervju Seanu Pennu, a ovaj ga objavio u magazinu Rolling Stone.

Svemu je kumovao i redatelj Oliver Stone, koji je želio ekskluzivna prava na priču o El Chapovom životu, a bio je spreman platiti šest milijuna dolara. Penn je u intervjuu objavljenom u spomenutom magazinu objavio da se sa El Chapom našao uz pomoć glumice Kate Del Castillo, ali i da je njihov susret bio novinarske prirode. No, svemu je kumovao i Stone, odnosno pregovori za snimanje filma.

Dokumentarac pod imenom 'Sean Penn i El Chapo: Zbrka u džungli' otkriva da jeEl Chapo odlučio naći se s Pennom jer je želio da se njegov lik i djelo pojave na velikom platnu, a svjestan je bio i da bi od toga profitirao. 'El Chapo je želio postati kao Escobar ili Scarface, da njegovo ime ostane zapamćeno desetljećima. Želio je da ga Hollywood učini besmrtnim, a da ga na velikom platnu odigra Penn', navodi dokumentarac. U bijegu je El Chapo navodno pratio seriju 'Narcos', koja prati uspod Pabla Escobara, pa je poželio nešto slično i o njegovom životu.